EUR: 333,33 Ft
CHF: 303,13 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Debrecen

Amerikai diplomaták látogattak városunkba

Nagy a respektje Debrecen városának, amit ismét bizonyít az a hivatalos látogatás, amelyet az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa, Jennifer Kane-Zabolotskaya tett Papp László polgármesternél.

A diplomata két hónappal ezelőtt érkezett Magyarországra és ez volt első látogatása Debrecenben. Papp László polgármester bemutatta az Új Főnix Terv hat pillérét, külön kiemelve a gazdaságfejlesztés és az oktatás területét, és az amerikai küldöttség figyelmébe ajánlotta a déli gazdasági övezet, a Tüzér utcán épülő Forest Offices Debrecen irodaházat és a Debreceni Nemzetközi Iskolát, megjegyezve, hogy Debrecen az első magyar város, ahol közép- és felső fokon is megszervezték az SSC-képzést (Shared Service Center – szolgáltatóközpont).


Debrecen számára kiemelten fontos az Amerikai Egyesült Államokkal és annak magyarországi nagykövetségével kialakított szoros kapcsolat. Jennifer Kane-Zabolotskaya kereskedelmi tanácsos arról beszélt, hogy az itt működő amerikai cégek vezetői nagyon elégedettek a várossal. A diplomata hozzátette: célja, hogy újabb amerikai befektetők, vállalatok érkezzenek hozzánk a vonzó és támogató üzleti környezet miatt.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.