EUR: 322,79 Ft
CHF: 285,79 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Debrecen

Amerikai diplomaták látogattak városunkba

Nagy a respektje Debrecen városának, amit ismét bizonyít az a hivatalos látogatás, amelyet az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa, Jennifer Kane-Zabolotskaya tett Papp László polgármesternél.

A diplomata két hónappal ezelőtt érkezett Magyarországra és ez volt első látogatása Debrecenben. Papp László polgármester bemutatta az Új Főnix Terv hat pillérét, külön kiemelve a gazdaságfejlesztés és az oktatás területét, és az amerikai küldöttség figyelmébe ajánlotta a déli gazdasági övezet, a Tüzér utcán épülő Forest Offices Debrecen irodaházat és a Debreceni Nemzetközi Iskolát, megjegyezve, hogy Debrecen az első magyar város, ahol közép- és felső fokon is megszervezték az SSC-képzést (Shared Service Center – szolgáltatóközpont).


Debrecen számára kiemelten fontos az Amerikai Egyesült Államokkal és annak magyarországi nagykövetségével kialakított szoros kapcsolat. Jennifer Kane-Zabolotskaya kereskedelmi tanácsos arról beszélt, hogy az itt működő amerikai cégek vezetői nagyon elégedettek a várossal. A diplomata hozzátette: célja, hogy újabb amerikai befektetők, vállalatok érkezzenek hozzánk a vonzó és támogató üzleti környezet miatt.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.