2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb XXI.kerület

Angliát hagyta ott a magyar tojásért Sárosi Györgyi

Nagyon kevesen vannak, akik ne ismernék Csepelen Sárosi Györgyi nevét, hiszen emberek ezrei keresték fel 17 éven keresztül barátságos kisboltját a Nyuszi sétányon, nem beszélve legújabb tojásüzletéről a Csepeli Piacon, amelyet párjával, Kiss Lászlóval működtetnek. 

Kevés olyan emblematikus kereskedőt ismerni Csepelen, mint amilyen Sárosi Györgyi. A hölgy már igen fiatalon saját vállalkozásba kezdett a kerület egyik leglakottabb területén, az úgynevezett „sétányokon”, ahol 17 évig működtette vegyesboltját.


– Szinte az anyatejjel együtt szívtam magamba a kereskedelmet, mert a nagyszüleim háztáji gazdálkodók voltak egész életükben. Szabolcsból származom, édesanyám jelenleg is ott lakik, bár ő most már leginkább csak magának termel. Nagyon szerettem az előző boltot, de közel két évtized után az élet úgy hozta, hogy be kellett zárnom. Rövid ideig Angliában próbáltunk szerencsét a párommal, de ott sem minden fenékig tejfel, mint azt sokan gondolnák. Közben mindvégig azon gondolkodtunk, hogy haza kellene térni és egy újabb vállalkozásba kezdeni, de akkor még nem tudtuk pontosan, hogy mi is legyen az. Hónapokkal ezelőtt azonban felfedeztük ezt a kis üzlethelyiséget, illetve a korábbi tulajdonos beszállítóit. Miután közelebbről is megismertük a termékeket, úgy éreztük a párommal, hogy bűn lenne, ha a csepelieknek nélkülözniük kellene ezt a kiváló minőségű tojást – mesélte Györgyi.

Tojás kereskedő a csepeli piacon
( Fotó: Sáfár Tibor)

A tojás mellett tésztát, tejterméket és pékárut is forgalmaznak a boltban, illetve az üzlet külleme is fontos volt számukra, ezért különböző dekorelemekkel igyekeztek egy kicsit színesebbé tenni a standot. Persze ez mit sem érne, ha nem lenne kiváló minőségű az áru, amelyet maga László mutatott be nekünk.


– Orvosilag ellenőrzött tyúkok tojásait forgalmazzuk, és ami még fontosabb, ketrec helyett szabadon tartják az állatokat. Ők az úgynevezett boldog csirkék. Minőségi eleséget kapnak, ami szintén fontos, hiszen ez meglátszik a tojás sárgáján. Az igazán minőségi vagy más néven háztáji tojás sárgájának sötétebb, már-már vörösbe hajló színe van. Ha ennél világosabb, akkor nagy eséllyel mesterséges táppal, nem megfelelő körülmények között tartják az állatokat – mondta a Lokálnak László, majd Györgyi vette át a szót.

Tojás kereskedő a csepeli piacon
( Fotó: Sáfár Tibor)

– Sok vevő panaszkodik, hogy egyre inkább kikopóban van a klasszikus piackultúra, és egyre személytelenebbé válik a piac. Kevesebbet beszélgetnek az emberek, kevesebb információt cserél egymással az eladó és a vevő. Szerintem az előző és a mostani üzletem sikerének is az a titka, hogy mi nem szimplán eladunk, hanem törődünk is a vevőinkkel. Számos hölgy és úr jár vissza hozzánk megosztani az élményeit a termékekkel kapcsolatban, recepteket cserélni, miközben tojást, pékárut, tésztát vagy tejterméket vásárol – fűzte hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.