EUR: 302,73 Ft
CHF: 265,59 Ft
2017. augusztus 23., szerda
Bence

Egyéb Ózd

Aranyút – kitart esküjénél a képviselő

Elege lett Arany Géza Lászlónak a Jobbik Magyarországért Mozgalom ózdi alapszervezetéből, úgy döntött, a továbbiakban sem nevét, sem arcát, sem idáig megszerzett tisztességét nem adja a közeledő választási kampányhoz. Válaszul kizárták a pártból, de ő esküjéhez hűen dolgozik tovább a város képviselő-testületében – immár függetlenként.

– Nem számítottam arra, hogy döntésemmel ekkora szimpatizánstábort szerzek. Ismerőseim, barátaim sorra gratulálnak és további munkára buzdítanak, de kaptam több támogató telefonhívást Erdélyből és Felvidékről is – nyilatkozta a Lokálnak a képviselő. – A sok tucat hívás között egy sem volt bántó vagy számon kérő, ami jelzi, hogy sokan hozzám hasonlóan ítélik meg a Jobbikon belül kialakult helyzetet.

Fotó: Lokál
Képalá: A Jobbik szabadul a hiteles emberektől, így Arany László képviselőtől is

A Jobbik alapító tagja hosszú évek óta feleségével együtt részt vett a megyei és országos rendezvényeken, sőt ott voltak Novák Előd uniós zászlóégetésénél is, mivel ők is ellenezték hazánk EU-ba történő belépését. Azóta Novákot kizárták a frakcióból, sok alapító tagtól megszabadultak, és a gyakorlat szerint ez vár minden igazi, hiteles jobbikosra.

Arany László Ózdon 2014-ben, pártlistáról került be a képviselő-testületbe. Aztán ahogy teltek a hónapok, szomorúan konstatálta Janiczak Dávid polgármester és fegyverhordozói viselkedés- és stílusváltását, majd úgy látta, elértek arra a pontra, ahol már nyomokban sincs jelen az emberség. Aki nem tetszett a környezetükben, attól megszabadultak, a kritikát pedig nem tűrik maguk körül. Arany Lászlónak viszont van egy – többször is a vezetők figyelmébe ajánlott – nemzeti értékrendje, ami nem szól másról, „csak” a tisztességről. A Szent Korona tana például tiltja az önjelölést és megköveteli a kontrollt, amiről Ózd jelenlegi politikai vezetői hallani sem akarnak. Országosan sem jobb a helyzet, ahol a néppártosodást erőltetik, csak nem mondják ki, melyik népről van szó. Számos erkölcsi aggály halmozódott fel pártjukkal kapcsolatban az Arany házaspárban, mire megszületett az elhatározásuk.

A helyi propaganda először azzal vádolta meg a képviselőt, hogy azért lépett ki, mert országgyűlési képviselőjelölt akart lenni, de nem őt jelölték. – Ebből sem igaz egy szó sem, ahogyan a képviselői eskünek is csak a lemondásra vonatkozó részét sulykolják az ózdiakba. Erre azok az emberek még vevők, akik a hazudozás, a félrevezetés helyett a reménykeltés hangját vélik felfedezni a kommunikációjukban, de az ő számuk is egyre csökken.

Fotó: Lokál
Képalá: 2014-ben még tombolt az optimizmus a Jobbik frakcióban

 

A Jobbik önkormányzati esküje így hangzik: „…a Szent koronára esküszöm, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom ózdi képviselő-jelöltjeként csak és kizárólag a városomat, nemzetemet és a magyar hazát fogom szolgálni. (…) Ellenállok minden anyagi és hatalmi csábításnak és fenyegetésnek, óvom és védem nemzetemet a hazugságtól. (…) Ha a szent ügy képviseletére alkalmatlanná válok, úgy képviselői mandátumomat önként és azonnal visszaadom.”

– Én minden pontján betartottam az eskümet, de elmondhatja-e ugyanezt a polgármester és néhány társa? Biztos, hogy ezek után nekem kellene visszaadnom a mandátumot? – tette fel a kérdést a pártjából kizárt képviselő. Hozzátette, a város elmúlt két és fél éves stagnálásáért sem máshol kell felelősöket keresni, mert az eredménytelenség a konszenzus nélküli döntéseknek, egy exhibicionista ember tevékenységének a következménye.

Fotó: Lokál
Képalá: Kizárása óta tucatszám kapja a gratulációkat a képviselő

 

 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • A Strandon is izgalmas programokkal vár a Petőfi Pont!

  A Strandon is izgalmas programokkal vár a Petőfi Pont!

  Ismét a legmenőbb hazai sztárokkal találkozhatsz: itt lesz velünk Rúzsa Magdi, Ákos és Freddie, akik Sipos Dávid Güntherrel, a Petőfi Rádió műsorvezetőjével, valamint Csitári Gergellyel, az M2 Petőfi TV műsorvezetőjével beszélgetnek a költészetről, dalszövegekről, irodalomról, valamint megosztják a közönséggel kedvenc Arany János versüket az „Aranykor” emlékév tiszteletére.

 • Minden eddiginél több gyermek az idei Erzsébet-táborok programjain

  Minden eddiginél több gyermek az idei Erzsébet-táborok programjain

  Minden eddiginél több, mintegy százezer gyermek vehet részt idén az Erzsébet-táborok programjain – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Fonyódligeten, a balatoni Erzsébet-táborok zárása alkalmából tartott sajtótájékoztatóján.

 • Frida Kahlo balladája

  Frida Kahlo balladája

  Frida Kahlo a huszadik század egyik legkülönösebb sorsú festője, legizgalmasabb asszonya, legnagyobb hatású, sajátos, csak rá jellemző utat járó művésze.