EUR: 325,92 Ft
CHF: 294,08 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Ózd

Aranyút – kitart esküjénél a képviselő

Elege lett Arany Géza Lászlónak a Jobbik Magyarországért Mozgalom ózdi alapszervezetéből, úgy döntött, a továbbiakban sem nevét, sem arcát, sem idáig megszerzett tisztességét nem adja a közeledő választási kampányhoz. Válaszul kizárták a pártból, de ő esküjéhez hűen dolgozik tovább a város képviselő-testületében – immár függetlenként.

– Nem számítottam arra, hogy döntésemmel ekkora szimpatizánstábort szerzek. Ismerőseim, barátaim sorra gratulálnak és további munkára buzdítanak, de kaptam több támogató telefonhívást Erdélyből és Felvidékről is – nyilatkozta a Lokálnak a képviselő. – A sok tucat hívás között egy sem volt bántó vagy számon kérő, ami jelzi, hogy sokan hozzám hasonlóan ítélik meg a Jobbikon belül kialakult helyzetet.


Fotó: Lokál
Képalá: A Jobbik szabadul a hiteles emberektől, így Arany László képviselőtől is

A Jobbik alapító tagja hosszú évek óta feleségével együtt részt vett a megyei és országos rendezvényeken, sőt ott voltak Novák Előd uniós zászlóégetésénél is, mivel ők is ellenezték hazánk EU-ba történő belépését. Azóta Novákot kizárták a frakcióból, sok alapító tagtól megszabadultak, és a gyakorlat szerint ez vár minden igazi, hiteles jobbikosra.

Arany László Ózdon 2014-ben, pártlistáról került be a képviselő-testületbe. Aztán ahogy teltek a hónapok, szomorúan konstatálta Janiczak Dávid polgármester és fegyverhordozói viselkedés- és stílusváltását, majd úgy látta, elértek arra a pontra, ahol már nyomokban sincs jelen az emberség. Aki nem tetszett a környezetükben, attól megszabadultak, a kritikát pedig nem tűrik maguk körül. Arany Lászlónak viszont van egy – többször is a vezetők figyelmébe ajánlott – nemzeti értékrendje, ami nem szól másról, „csak” a tisztességről. A Szent Korona tana például tiltja az önjelölést és megköveteli a kontrollt, amiről Ózd jelenlegi politikai vezetői hallani sem akarnak. Országosan sem jobb a helyzet, ahol a néppártosodást erőltetik, csak nem mondják ki, melyik népről van szó. Számos erkölcsi aggály halmozódott fel pártjukkal kapcsolatban az Arany házaspárban, mire megszületett az elhatározásuk.


A helyi propaganda először azzal vádolta meg a képviselőt, hogy azért lépett ki, mert országgyűlési képviselőjelölt akart lenni, de nem őt jelölték. – Ebből sem igaz egy szó sem, ahogyan a képviselői eskünek is csak a lemondásra vonatkozó részét sulykolják az ózdiakba. Erre azok az emberek még vevők, akik a hazudozás, a félrevezetés helyett a reménykeltés hangját vélik felfedezni a kommunikációjukban, de az ő számuk is egyre csökken.

Fotó: Lokál
Képalá: 2014-ben még tombolt az optimizmus a Jobbik frakcióban

 

A Jobbik önkormányzati esküje így hangzik: „…a Szent koronára esküszöm, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom ózdi képviselő-jelöltjeként csak és kizárólag a városomat, nemzetemet és a magyar hazát fogom szolgálni. (…) Ellenállok minden anyagi és hatalmi csábításnak és fenyegetésnek, óvom és védem nemzetemet a hazugságtól. (…) Ha a szent ügy képviseletére alkalmatlanná válok, úgy képviselői mandátumomat önként és azonnal visszaadom.”

– Én minden pontján betartottam az eskümet, de elmondhatja-e ugyanezt a polgármester és néhány társa? Biztos, hogy ezek után nekem kellene visszaadnom a mandátumot? – tette fel a kérdést a pártjából kizárt képviselő. Hozzátette, a város elmúlt két és fél éves stagnálásáért sem máshol kell felelősöket keresni, mert az eredménytelenség a konszenzus nélküli döntéseknek, egy exhibicionista ember tevékenységének a következménye.

Fotó: Lokál
Képalá: Kizárása óta tucatszám kapja a gratulációkat a képviselő

 

 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.