EUR: 310,27 Ft
CHF: 258,67 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb Ózd

Aranyút – kitart esküjénél a képviselő

Elege lett Arany Géza Lászlónak a Jobbik Magyarországért Mozgalom ózdi alapszervezetéből, úgy döntött, a továbbiakban sem nevét, sem arcát, sem idáig megszerzett tisztességét nem adja a közeledő választási kampányhoz. Válaszul kizárták a pártból, de ő esküjéhez hűen dolgozik tovább a város képviselő-testületében – immár függetlenként.

– Nem számítottam arra, hogy döntésemmel ekkora szimpatizánstábort szerzek. Ismerőseim, barátaim sorra gratulálnak és további munkára buzdítanak, de kaptam több támogató telefonhívást Erdélyből és Felvidékről is – nyilatkozta a Lokálnak a képviselő. – A sok tucat hívás között egy sem volt bántó vagy számon kérő, ami jelzi, hogy sokan hozzám hasonlóan ítélik meg a Jobbikon belül kialakult helyzetet.


Fotó: Lokál
Képalá: A Jobbik szabadul a hiteles emberektől, így Arany László képviselőtől is

A Jobbik alapító tagja hosszú évek óta feleségével együtt részt vett a megyei és országos rendezvényeken, sőt ott voltak Novák Előd uniós zászlóégetésénél is, mivel ők is ellenezték hazánk EU-ba történő belépését. Azóta Novákot kizárták a frakcióból, sok alapító tagtól megszabadultak, és a gyakorlat szerint ez vár minden igazi, hiteles jobbikosra.

Arany László Ózdon 2014-ben, pártlistáról került be a képviselő-testületbe. Aztán ahogy teltek a hónapok, szomorúan konstatálta Janiczak Dávid polgármester és fegyverhordozói viselkedés- és stílusváltását, majd úgy látta, elértek arra a pontra, ahol már nyomokban sincs jelen az emberség. Aki nem tetszett a környezetükben, attól megszabadultak, a kritikát pedig nem tűrik maguk körül. Arany Lászlónak viszont van egy – többször is a vezetők figyelmébe ajánlott – nemzeti értékrendje, ami nem szól másról, „csak” a tisztességről. A Szent Korona tana például tiltja az önjelölést és megköveteli a kontrollt, amiről Ózd jelenlegi politikai vezetői hallani sem akarnak. Országosan sem jobb a helyzet, ahol a néppártosodást erőltetik, csak nem mondják ki, melyik népről van szó. Számos erkölcsi aggály halmozódott fel pártjukkal kapcsolatban az Arany házaspárban, mire megszületett az elhatározásuk.


A helyi propaganda először azzal vádolta meg a képviselőt, hogy azért lépett ki, mert országgyűlési képviselőjelölt akart lenni, de nem őt jelölték. – Ebből sem igaz egy szó sem, ahogyan a képviselői eskünek is csak a lemondásra vonatkozó részét sulykolják az ózdiakba. Erre azok az emberek még vevők, akik a hazudozás, a félrevezetés helyett a reménykeltés hangját vélik felfedezni a kommunikációjukban, de az ő számuk is egyre csökken.

Fotó: Lokál
Képalá: 2014-ben még tombolt az optimizmus a Jobbik frakcióban

 

A Jobbik önkormányzati esküje így hangzik: „…a Szent koronára esküszöm, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom ózdi képviselő-jelöltjeként csak és kizárólag a városomat, nemzetemet és a magyar hazát fogom szolgálni. (…) Ellenállok minden anyagi és hatalmi csábításnak és fenyegetésnek, óvom és védem nemzetemet a hazugságtól. (…) Ha a szent ügy képviseletére alkalmatlanná válok, úgy képviselői mandátumomat önként és azonnal visszaadom.”

– Én minden pontján betartottam az eskümet, de elmondhatja-e ugyanezt a polgármester és néhány társa? Biztos, hogy ezek után nekem kellene visszaadnom a mandátumot? – tette fel a kérdést a pártjából kizárt képviselő. Hozzátette, a város elmúlt két és fél éves stagnálásáért sem máshol kell felelősöket keresni, mert az eredménytelenség a konszenzus nélküli döntéseknek, egy exhibicionista ember tevékenységének a következménye.

Fotó: Lokál
Képalá: Kizárása óta tucatszám kapja a gratulációkat a képviselő

 

 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.