EUR: 325,32 Ft
CHF: 295,20 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Belföld

Átadták a Fővárosi Állatkert új kiszolgáló zónáját

A Fővárosi Állat- és Növénykertben zajló fejlesztések eredményeként csütörtökön átadták az intézmény új kiszolgáló zónáját, amelyben műhelyek, öltözők, állatorvosi állomás és a központi takarmánykonyha kapott helyet.

Néhány napja jelent meg az a kormányhatározat, amelynek értelmében a kormányzat megnövelt forrásokkal támogatja a Fővárosi Állat- és Növénykert megújítási programját, hogy annak eredeti terve ne csökkenjen és ne sérüljön – emelte ki Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az átadón. Mint mondta, a határozat értelmében az intézményben zajló munkálatokat és az eddig tervezett és rendelkezésre állt 25 milliárd forintos forrást a kormány további 18,7 milliárddal egészíti ki.


Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója kiemelte: az új területen zajló négy fő fejlesztés közül az új kiszolgáló zóna már üzemel, a Holnemvolt Várat a tervek szerint fél év múlva adják át, a Hermina Garázs és a Pannon Park pedig 2020-ra készülhet el.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása a legnépszerűbb a családvédelmi akcióterv júliusi elsején életbe lépett elemei között. A babaváró támogatást háromezren igényelték eddig, közülük 1300 pár már meg is kapta a tízmillió forintot.

  • Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    A magyar és romániai fellépők mellett izraeli, mexikói, lengyel, görög-török-brit és norvég előadók is színpadra lépnek az erdélyi Mérában augusztus első négy napján a Világzenei Csűrfesztiválon.