2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Belföld

Átlagosan napi 2700 forintért vásároltunk tavaly az üzletekben

Egy lakos naponta átlagosan 2700 forintot költött tavaly a különféle kiskereskedelmi üzletekben – írta csütörtöki számában a Világgazdaság a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva.

A KSH legfrissebb ágazati összefoglalója szerint 2016-ban 9700 milliárd forint értékű forgalmat bonyolított le az országos kiskereskedelmi üzlethálózat – a csomagküldő szolgálatokkal együtt -, ez 4,7 százalékos növekedés a 2015-ös adatokhoz képest.

Az ágazat tavaly több mint 368 ezer embert foglalkoztatott, az összes magyarországi munkavállaló 8,5 százalékát. A kiskereskedelmi dolgozók átlagkeresete 7,7 százalékkal bruttó 201 ezer forintra emelkedett tavaly, ez azonban csak 76 százaléka a nemzetgazdasági átlagnak.

A kiskereskedelmi beruházások értéke folyó áron 134 milliárd forint volt a múlt évben, ez az összes nemzetgazdasági beruházás 2,8 százaléka – olvasható a Világgazdaságban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Epermester Pincészet – Kaland

  Epermester Pincészet – Kaland

  Tahitótfalui eperből és dánszentmiklósi cigánymeggyből készült félédes gyümölcsbor házasítás, ami 2015-ben elnyerte Az Év Legjobb Fehér Gyümölcsbora díjat.

 • Migránsokat telepítene Budapestre Karácsony

  Migránsokat telepítene Budapestre Karácsony

  Karácsony Gergely Budapest főpolgármestereként valószínűleg folytatná azt a migránsbarát politikát, amit Zugló vezetőjeként képviselt – mondta Hollik István kormányszóvivő.

 • Világsztárt fogadott Tarlós István

  Világsztárt fogadott Tarlós István

  A Budapesten forgató világsztárt, Scarlett Johanssont fogadta hivatalában Tarlós István főpolgármester és helyettese, Szalay-Bobrovniczky Alexandra.