EUR: 325,47 Ft
CHF: 294,04 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Belföld Tatabánya

Átvonult a láng a városon

Az Árpád téren vette át Kiss Antal olimpiai ezüstérmes gyalogló az olimpiai fáklyát a Földi Imre Sportösztöndíjasoktól.

A Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) versenyeit idén először rendezik Magyarországon: ötven nemzet 2500 sportolója tíz sportágban méri össze erejét. Az olimpiai fáklya május 23-án indult útjára, és június 25-én ért el városunkba. Az Árpád téren rendezett ünnepségre a Földi Imre Sportösztöndíjasok, Gnám Tamara vívó, Pákozdi Éva súlyemelő, Réczi Bianka birkózó és Schmölcz Márk Xavér atléta futottak be a lánggal, ahol olimpiai ezüstérmes gyaloglónk, Kiss Antal vette át tőlük a fáklyát.


Az EYOF egy kiváló kezdeményezés, régebben is hasznos lett volna – méltatta az ifjúsági olimpiai fesztivált Kiss Antal. – A fiatalok számára remek alkalom arra, hogy megízleljék az olimpia hangulatát, és ezáltal pluszmotivációt nyerjenek.

A város vezetése nevében Bereznai Csaba alpolgármester vette át a fáklyát.

A sport nemes eszközökkel nevel – osztotta meg gondolatait az ünnepség résztvevőivel a városvezető. – Az olimpiai lángnak még ennél is fontosabb üzenete van: összeköt ugyanis minden sportolót és nemzetet. Örömteli, hogy Tatabánya is fogadhatta az ifjúsági olimpiai fesztivál lángját.

A fáklyát az ünnepséget követően Misák Dominika, az EYOF egyetlen tatabányai résztvevője vitte tovább.

Úgy érzem, jó formában várom a versenyt – hangsúlyozta a TSC Geotech gerelyhajítója. – Szeretnék 52-53 méter körüli eredményt elérni – hogy ez hányadik helyre lehet elég, azt megtippelni sem merem.

A Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált július 23–29. között rendezik Győrben.

Kapcsolódó Cikkek

  • A népesség több mint harmada diplomás

    A népesség több mint harmada diplomás

    A diplomások aránya 34 százalékra nőtt Magyarországon, ezzel teljesítettük az Európa 2020 stratégiai program keretében tett vállalásunkat. Ugyanakkor a felsőoktatásban tanulók száma 22 százalékkal esett vissza az évtized elejéhez képest, és erre csak részben magyarázat a demográfiai helyzet és a külföldön tanulók egyre nagyobb száma – írja keddi számában a Világgazdaság.

  • Igazi vizes élmény a Jetlev

    Igazi vizes élmény a Jetlev

    Az idei nyár egyik legmenőbb újdonsága a Jetlev. Ez a hátizsáknak tűnő karos sporteszköz lehetővé teszi, hogy a víz felett repüljenek az extrém élményeket kedvelők.