EUR: 325,98 Ft
CHF: 296,72 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Nagykanizsa

Avatásdömping

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő és Dénes Sándor polgármester több beruházást is átadott az elmúlt hétvégén. Elkészült fejlesztésekből nincs hiány a városban, a két politikus egyetlen délelőttön három helyszínen is járt.

Az elmúlt időszakban majd’ két tucat játszótér újult meg vagy épült Nagykanizsán. Ezúttal a Munkás utca környékén élők ünnepelhettek, hiszen a nyári szünet kezdetén hivatalosan is átadták az ottani gyermekparkot, teli korszerű, új játékelemmel. Mint Dénes Sándor polgármester megjegyezte, a régi, elavult eszközöket mindenütt uniós szabvány szerintire cserélték – fokozva az élményt és a biztonságot.


Cseresnyés Péter és Dénes Sándor két avatás között kerékpárra pattant (Fotó: Gergely Szilárd)

A polgármester és az országgyűlési képviselő ezután a városi bérkerékpárrendszer egy-egy bringájának nyergébe pattant, és kikerekezett a Csótóhoz, ahol új kerékpárdokkoló létesült. A KanizsaBike kölcsönözhető biciklijei ezzel együtt már tíz ponton elérhetők Nagykanizsán – szolgálva a Muraföldét aktívan felfedezni kívánó turistákat és a helybélieket egyaránt.

Mint Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő elmondta: azt szeretnék ösztönözni, hogy minél többen kerékpározzanak, éljenek egészséges életet, olyanok is, akiknek nincs biciklijük, például azért, mert a bérházakban nem tudják megfelelően tárolni. A városi és a dél-zalai kerékpárút-hálózatot pedig azért fejlesztik, bővítik, hogy az itt élők és az ide látogatók is biztonságosan közlekedhessenek – akár munkába mennek, akár a környék természeti értékeit akarják felfedezni.

A két politikus a csónakázó­tónál felavatta a számos nemzetközi viadalt is rendező hajómodellezők új versenytornyát, amelynek kicserélték a burkolatát és a nyílászáróit is.

Kapcsolódó Cikkek