EUR: 326,27 Ft
CHF: 294,53 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Hódmezővásárhely

Az alapanyag jár, épülhet a járda!

Lezárult az önerős járdaépítési pályázat, megkezdődhetnek az építési munkálatok Hódmezővásárhelyen. A témával kapcsolatban dr. Kószó Péter alpolgármester tartott sajtótájékoztatót a Rudnay utca 14/B alatt.

Közel 2000 méter hosszúságú járda fog épülni 3400 négyzetméteren

Hódmezővásárhely önkormányzata idén meghirdette az önerős járdaépítési programot. Ennek keretén belül társas-, illetve családi házak pályázhattak a járdaépítésre. A város állja a sóder, cement és homok költségeit, a lakóknak pedig a járdák elkészülését kell biztosítaniuk.


Június 22-én kezdték meg az alapanyagok kiszállítását, és szeptember 30-ig kell elkészülniük.

Dr. Kószó Péter, Hódmezővásárhely alpolgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az önkormányzat a költségvetésből idén 10 millió forintot fordít alapanyagra a járdaépítéshez. 112-en adták be pályázatukat, és közel 2000 méter hosszúságú járda fog épülni, 3400 négyzetméteren. Ehhez 440 köbméter mosott homokot és sódert, illetve 1020 mázsa cementet biztosít a város. A nyersanyagokat a megbízott vállalkozók június 22-én, csütörtökön kezdték el kiszállítani.

Dr. Kószó Péter: “10 milliót fordít idén a város járdaépítésre. “

A járdáknak szeptember 30-ig kell elkészülniük. A munkálatokat, valamint a biztosított nyersanyagok rendeltetésszerű felhasználását a közterület-felügyelet munkatársai fogják ellenőrizni.

A Rudnay utca 14/b alatt található társasház is részt vesz a programba, nekik nem sokkal a sajtótájékoztató után hozták meg a 4 köbméter sódert és homokot, valamint a 9 mázsa cementet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.