2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Egyéb Hódmezővásárhely

Az élet napos oldalán

A hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola diákjainak a Napról tartott előadást Korsós Marianna Brigitta csillagász, az iskola volt tanulója. A napkitörésekkel és azok előrejelzésével foglalkozó szakember 2016-ban a Nők a Tudományban Kiválósági Díjban részesült az űrtevékenység kategóriában.

Korsós Marianna Brigitta általános iskolásként szeretett bele a csillagokba.

A gyerekek egy kérdés-felelet alapú interaktív előadáson ismerkedhettek meg a bolygónkhoz legközelebb álló csillaggal, a Nappal. Az előadáson a napkutatás rövid története mellett az égitest légköréről és az „űridőjárásról” is hallhattak a Varga Tamás Általános Iskola diákjai a csillagásztól.


Három osztálynak tartott előadást a csillagász.

Korsós Marianna Brigitta csillagász elmondta, hogy jelenleg Magyarországon kevesen foglalkoznak napfizikával, ezért is célja, hogy felkeltse a fiatalabb generációk érdeklődését. Elmesélte, hogy ő is ennek az iskolának a tanulójaként szeretett bele a csillagokba, egy osztálykirándulás során.

Marianna Sheffieldből érkezett Hódmezővásárhelyre, és három napot töltött városunkban, mielőtt visszatért Angliába.

– Rengeteget tudok utazni – mesélte Marianna. – A világ különböző pontjaira lehet kutatási céllal utazásokra pályázni, így be tudom járni a világot.

Marianna az idén járt már Kínában és Tibetben is. A csillagász a Varga Tamás Általános Iskola három osztályának tartott előadást a Napról.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.

 • Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Július utolsó hétvégéjén a Minősített Európai Fesztivál címmel kitüntetett, nemzetközivé nőtt Középkori Forgatagon ismét benépesül a vár és a szomszédságában található hatalmas aréna, a Lovagi Tornák Tere.