2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb Sopron

Az elhízás számos betegség előszobája

Az Európai Elhízás Elleni Nap alkalmából életmódprogramot szerveztek a Soproni Gyógyközpontban, amelyen a megelőzésre és az optimális energiaegyensúly megőrzésére hívták fel a figyelmet.


Európában az Elhízás Elleni Világnapot 2009 óta tartják. Az OÉTI legutóbbi felmérése szerint Magyarországon a felnőttek egészségtelen táplálkozása és a kevés mozgás egyaránt hozzájárul a magyarok jelentős súlytöbbletéhez és kirívóan rossz egészségi állapotához.


A jeles esemény alkalmából a Soproni Gyógyközpontban szűrésekkel, dietetikai és mozgásterápiás tanácsadással, tájékoztató kisfilmekkel irányították rá a figyelmet az ideális testtömeg megőrzésének fontosságára. A Dietetikai Szolgálat munkatársai és a közreműködő szakdolgozók a kórház diagnosztikai tömbjében és a Várisi úti Rehabilitációs Intézetben tartottak szűrő- és életmódprogramot. Többek között testtömegindex-meghatározással, kalóriaszemléltetéssel, étrendi és mozgásterápiás tanácsadással várták az érdeklődőket. A résztvevők kérhettek vérnyomás-ellenőrzést, de egy súlyokkal kitömött hátizsákot felvéve kipróbálhatták, milyen érzés 5 kilogrammos testsúlytöbbletet cipelni. A Várisi úti Rehabilitációs Intézet betegeinek pedig közös mozgásos programot, erdei tornát tartottak.

Fotó: Soproni Gyógyközpont

A tematikus egészségnapon kiszűrt betegek időpontot kaptak a Dietetikai Szolgálat rendelésére, amelyet egész évben, beutaló nélkül bárki elérhet a kórházban. Személyes tanácsadásra időpont kérhető a 99/514-388-as telefonszámon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.