EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Sopron

Az elhízás számos betegség előszobája

Az Európai Elhízás Elleni Nap alkalmából életmódprogramot szerveztek a Soproni Gyógyközpontban, amelyen a megelőzésre és az optimális energiaegyensúly megőrzésére hívták fel a figyelmet.


Európában az Elhízás Elleni Világnapot 2009 óta tartják. Az OÉTI legutóbbi felmérése szerint Magyarországon a felnőttek egészségtelen táplálkozása és a kevés mozgás egyaránt hozzájárul a magyarok jelentős súlytöbbletéhez és kirívóan rossz egészségi állapotához.


A jeles esemény alkalmából a Soproni Gyógyközpontban szűrésekkel, dietetikai és mozgásterápiás tanácsadással, tájékoztató kisfilmekkel irányították rá a figyelmet az ideális testtömeg megőrzésének fontosságára. A Dietetikai Szolgálat munkatársai és a közreműködő szakdolgozók a kórház diagnosztikai tömbjében és a Várisi úti Rehabilitációs Intézetben tartottak szűrő- és életmódprogramot. Többek között testtömegindex-meghatározással, kalóriaszemléltetéssel, étrendi és mozgásterápiás tanácsadással várták az érdeklődőket. A résztvevők kérhettek vérnyomás-ellenőrzést, de egy súlyokkal kitömött hátizsákot felvéve kipróbálhatták, milyen érzés 5 kilogrammos testsúlytöbbletet cipelni. A Várisi úti Rehabilitációs Intézet betegeinek pedig közös mozgásos programot, erdei tornát tartottak.

Fotó: Soproni Gyógyközpont

A tematikus egészségnapon kiszűrt betegek időpontot kaptak a Dietetikai Szolgálat rendelésére, amelyet egész évben, beutaló nélkül bárki elérhet a kórházban. Személyes tanácsadásra időpont kérhető a 99/514-388-as telefonszámon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.