2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Debrecen

Az év végére megújul a református templom

A magyaros díszítésű, eklektikus stílusú Árpád téri templomot 1914. január 18-án szentelték fel, és immár a felújítási munkálatok második üteme kezdődött meg, amelynek során korszerűsítik a tetőt és a nyílászárók többségét is kicserélik.

A templom helyi védettséget élvez, így a nyílászárókat is az eredetiekkel megegyező formában, fából készítik. A beruházó a Debrecen-Árpád téri Református Egyházközség, a kivitelezést – a toronyfelújítás idején már tapasztalatot szerzett – debreceni Dryvit Profi Kft. végzi, a költségek a 100 milliót közelítik. A városi bál 11 millió forintos bevételét is a felújításra költik, ahogy korábban is megírtuk, ezenfelül az önkormányzat 70 millió forintos támogatást nyújt a fejlesztéshez, a munkákat a tervek szerint az év végéig befejezik.

Tovább szépül az Árpád téri református templom

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.