2019. július 19., péntek
Emília

Külföld

Az Iszlám Állam jelentkezett egy melbourne-i túszejtés elkövetőjeként

Az ausztrál hatóságok hétfőn végeztek egy túszejtővel Melbourne-ben, aki lőfegyverrel megsebesített három rendőrt is, a túszszedésért az Iszlám Állam terrorszervezet reklámozta magát.

Az elkövető egy nőt ejtett túszul egy apartmanházban. A helyszínre kiérkező rendőrök tárgyalni próbáltak vele, ám kísérletük kudarcot vallott, a férfi tüzet nyitott a rendőrökre és hármukat megsebesítette, mielőtt azok végeztek vele.


A helyszínen egy agyonlőtt férfi holttestére leltek a hatóságok.

Andrew Crisp, a helyi rendőrség szóvivője elmondta: a túszul ejtett nőt kiszabadították, a rendőrök sebesülései nem életveszélyesek. Hozzáfűzte: vizsgálják a terrorcselekmény lehetőségét.

Később a dzsihadista szervezet jelentkezett a történtek elkövetőjeként, azzal indokolva tettét, hogy Ausztrália tagja az amerikai vezetésű terrorellenes koalíciónak.

“Az Iszlám Állam katonája a koalíciós országok polgárai elleni támadásokat sürgető felszólításra hajtotta végre a tettét az ausztráliai Melbourne-ben” – olvasható az iszlamisták szócsöveként működő hírügynökség, az Aamák közleményében.

Az ausztrál rendőrség közölte, hogy vizsgálja az Iszlám Állam bejelentését.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csalással migránsok kitoloncolását próbálták megakadályozni

  Csalással migránsok kitoloncolását próbálták megakadályozni

  Egy orvost, az egészségügyi személyzet további két tagját és egy tolmácsot is őrizetbe vettek csütörtökön a görög hatóságok a Számosz szigetén működő menekültügyi központban, mert hamis orvosi igazolásokkal igyekeztek megakadályozni migránsok kitoloncolását.

 • A nap képe: Mondd, hogy csííz!

  A nap képe: Mondd, hogy csííz!

  Sokan úgy gondolják, hogy a természetfotózás egy igen unalmas szakma, hiszen van, hogy órákat, sőt napokat kell várni a megfelelő témára különféle álcákba bújva.

 • Biztonsági alkalmazott lopott az adóhatóságtól

  Biztonsági alkalmazott lopott az adóhatóságtól

  Elfogtak egy húszéves bolgár kiberbiztonsági alkalmazottat, mert vélhetőleg részt vett az adóhatóság elleni hackertámadásban, amelynek során bolgár adófizetők millióinak személyes adatai kerültek illetéktelenek kezébe.