2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Belföld

Az OLAF által jelzett legnagyobb korrupciós ügyek az előző kormányokat érintik

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által Magyarországnak jelzett legnagyobb korrupciós ügyek a korábbi, liberális-baloldali kormányokat érintik – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

A kormányszóvivő szerint az OLAF által megnevezett, korrupciógyanús ügyek aránya nem emelkedik ki az unió átlagából, sőt alatta marad.


Hangsúlyozta: a magyar kormány mindent megtett annak érdekében, hogy a korrupció ellen még 2010-ben meghirdetett zéró tolerancia a lehető legtöbb eredményt hozza.

Kovács Zoltán kitért arra is: 2012-ben a kormánynak még azzal kellett megküzdenie, hogy az uniós forrásoknak csak 70 százalékát sikerült lekötni, most pedig gyakorlatilag már minden pályázatot kiírtak.


Innen indult a korrupciós botrány:

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagy Viktor: A lelkiismeret nem a lúzereké

  Nagy Viktor: A lelkiismeret nem a lúzereké

  Épp a Legyetek jók, ha tudtok próbáján értük utol Nagy Viktort, az Újszínházban színpadra állított Bizánc rendezőjét. A darab kapcsán beszélgettünk lelkiismeretről, bátorságról és lúzerségről és arról, hogy miért aktuális ma is Konstantin császár története, és az miért mutat túl napjaink muszlim-kérdésén.

 • Sportos Télapók

  Sportos Télapók

  Télapónak öltözött futók lepték el hétvégén Budapestet, ahol a tizenötödik alkalommal rendezték meg a jótékonysági Mikulás Kocogás versenyt.

 • Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

  Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

  A pince tulajdonosa ezt a bort azoknak ajánlja, akik művészi módon húzzák ki a dugót a palackból, úgy kínálják , mint ajándékot az érzékeknek és elegáns mozdulattal forgatják a poharat.

 • Tovább nő a családok támogatása

  Tovább nő a családok támogatása

  Jövőre minden eddiginél több forrást fordít a kormány a családokra, és további jelentős lépések várhatók, amennyiben a magyar emberek a nemzeti konzultáción megerősítik a kormány elképzeléseit.