EUR: 335,09 Ft
CHF: 308,08 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Belföld

Az OLAF által jelzett legnagyobb korrupciós ügyek az előző kormányokat érintik

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által Magyarországnak jelzett legnagyobb korrupciós ügyek a korábbi, liberális-baloldali kormányokat érintik – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

A kormányszóvivő szerint az OLAF által megnevezett, korrupciógyanús ügyek aránya nem emelkedik ki az unió átlagából, sőt alatta marad.


Hangsúlyozta: a magyar kormány mindent megtett annak érdekében, hogy a korrupció ellen még 2010-ben meghirdetett zéró tolerancia a lehető legtöbb eredményt hozza.

Kovács Zoltán kitért arra is: 2012-ben a kormánynak még azzal kellett megküzdenie, hogy az uniós forrásoknak csak 70 százalékát sikerült lekötni, most pedig gyakorlatilag már minden pályázatot kiírtak.


Innen indult a korrupciós botrány:

Kapcsolódó Cikkek

 • A biztos szavazók 53 százaléka Tarlós Istvánra voksolna

  A biztos szavazók 53 százaléka Tarlós Istvánra voksolna

  A biztos szavazók 53 százaléka Tarlós Istvánra, 40 százaléka Karácsony Gergely közös ellenzéki jelöltre, 7 százalékuk pedig Puzsér Róbertre szavazna a főpolgármester-választáson – közölte közvélemény-kutatása alapján a Nézőpont Intézet hétfőn az MTI-vel.

 • A járművek környezetvédelmi állapotát mérik fel a héten

  A járművek környezetvédelmi állapotát mérik fel a héten

  A járművek környezetvédelmi állapotát mérik fel a szakemberek hétfőtől péntekig az ország négy nagyvárosában a Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akció keretében – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel.

 • Bruttó 1,3-2,7 milliót keresnek az állami egyetemek rektorai

  Bruttó 1,3-2,7 milliót keresnek az állami egyetemek rektorai

  Bruttó 1,3 millió és 2,7 millió forint között keresnek havonta az állami felsőoktatási intézmények rektorai, a kancellárok havi keresete pedig 1,1 és 2,6 millió között mozog – ismerteti a Magyar Nemzet a hétfői lapszámában az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól (ITM) kapott béradatok alapján.