EUR: 326,47 Ft
CHF: 294,91 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Külföld

Az USA és szövetségesei nem hagyják magukat megfélemlíteni az iszlamista erőszaktól

Az Egyesült Államok és szövetségesei nem hagyják magukat megfélemlíteni az Iszlám Állam terrorszervezet erőszakcselekményeitől – jelentette ki hétfőn James Mattis amerikai védelmi miniszter Sydneyben.

Hangoztatta: a szövetségesek egységesek abban az elhatározásukban, hogy megvédik magukat a dzsihadista szervezettel szemben. Az Iszlám Állam tévedésben van, ha úgy gondolja, hogy erőszak elkövetésével “félemlíthet meg minket”. “Nem félünk” – hangoztatta.


Mattisszal együtt utazott Sydneybe Rex Tillerson amerikai külügyminiszter is, aki az indulást megelőzően elmondta: a miniszteri szintű amerikai-ausztrál egyeztetések központjában a terrorizmus elleni harc kérdései szerepelnek. Hozzátette: Washington és Canberra együttes harcot vívnak az aljas bűncselekményeket elkövető ellenséggel szemben, a közül a legutóbbit ismét Londonban követték el.

A két amerikai miniszter hétfőn ausztrál kollégájával tárgyal. A külügyi és védelmi tárcák közös egyeztetését éves rendszerességgel tartják a két országban felváltva. A mostani találkozóra az amerikai delegációval utazott Joseph Dunford tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője, illetve Harry Harris tengernagy, az amerikai csendes-óceáni parancsnokság vezetője is.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Csodás zuhanás

  A nap képe: Csodás zuhanás

  Ennek az An-2-es kisrepülőgép pilótájának és annak utasainak ez a nap úgy kerül be a naptárukba, mint a második születésnapjuk.

 • Biztonsági alkalmazott lopott az adóhatóságtól

  Biztonsági alkalmazott lopott az adóhatóságtól

  Elfogtak egy húszéves bolgár kiberbiztonsági alkalmazottat, mert vélhetőleg részt vett az adóhatóság elleni hackertámadásban, amelynek során bolgár adófizetők millióinak személyes adatai kerültek illetéktelenek kezébe.

 • Parókája alá rejtette a kokaint

  Parókája alá rejtette a kokaint

  Parókája alá rejtett kokain miatt vettek őrizetbe egy kolumbiai férfit a barcelonai repülőtéren – közölte a katalán város rendőrsége kedden.