2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Extra

Az utolsó percig nem adta fel Nagy György

Barátai szerint Nagy György az egyik legjobb és legkitartóbb ember volt. A Magyar Televízió egykori munkatársa az utóbbi években folyamatosan felhívta a figyelmet a szűrések fontosságára, miután rákbetegsége miatt el kellett távolítani a gyomrát.  64 évesen hunyt el.

„Nagy György – férj, édesapa, nagypapa, barát, mindannyiunk Nagygyurija ma délelőtt elment…” – fogalmazta meg fájdalmasan szépen a közösségi oldalon a tévés özvegye, Katalin. A 64 éves tévés többek között az Ablak, a Főtér és A Reggel műsorvezetője volt. Négy éve rosszindulatú daganatot találtak a gyomrában, ami miatt az egész szervet ki kellett venni. Később kemoterápiás kezelésre is szükség volt.


„Nem vacilláltam azon, hogy mi lesz velem gyomor nélkül: elmagyarázták, hogy bár több odafigyelést igényel, de lehet teljes életet élni gyomor nélkül is (…) A kortársaimat és a nálam fiatalabbakat is küldöm: szűrés, szűrés, szűrés! Ha nincs baj, legalább megnyugszik az ember, ha van, akkor az úgysem fog elmúlni, csak rosszabbodni, ezért semmilyen indok nem fogadható el a halogatásra. Egy daganatos betegségen átesett embernek igenis felelőssége, hogy a környezetében élőket elküldje orvoshoz (…) Nem foglalkozom a szükségesnél többet a betegséggel, de nem élek vakon, nem dugom homokba a fejem: tisztában vagyok azzal, hogy háromnegyed évvel a kemoterápiás kezelés után orvosilag még nem mondanak gyógyultnak, s még öt év tünetmentesség után sem száz százalék, hogy végleg sikerült leszámolni a kórral” – mondta korábban a Rákgyógyítás Magazinnak, a cikkből pedig az is kiderült, hogy bár jól tudta, bármi történhet, az utolsó percig nem adta fel.

Nagy György
MTVA Fotó: Zih Zsolt

Kapcsolódó Cikkek