2020. július 08., szerda
Ellák

Belföld Szeged

Babonás bajnokok

Rekordlétszámú résztvevő nevezett a hatodik alkalommal megrendezett különleges versengésre, melyen a kapusok öt rúgott gólig vagy öt percig tartó mérkőzéseken csaptak össze.

Országszerte egyre ismertebb és kedveltebb a szegedi Kapusháború, melyre minden évben egyre több és több hálóőr jelentkezik. Az idei, hatodik viadalon 155 kapuvédő vett részt a Felső-Tisza-parti stadionban. Ezúttal a megszokott, nyílt, +35-ös és női kategória mellett az utánpótláskorú kapusok U13-ban és U14-ben mérhették össze erejüket.


A csoportmeccseket követően a gálamérkőzést Balajcza Szabolcs, az Újpestről Siófokra távozó kapus, valamint Pogacsics Krisztián, a Puskás Akadémia hálóőre játszotta: végül előbbi nyert rendkívül izgalmas és kiélezett csatában.

Bagdi Ferenc főszervező a Lokál Exta Szegednek azt mondta, az esztendők során mindig egyre feljebb léptek, így ez a terv jövőre is. Komoly kihívást jelent a résztvevők létszámának folyamatos emelkedése, de állunk elébe. Fontos számunkra, hogy a naptár nem hazudik, hat éven keresztül nem tette ezt, megint kiváló időt fogtunk ki. Kapusrendezvényről beszélünk, a hálóőrökkel szorosan összefügg a babona, így nem lehet véletlen, hogy az időjárás velünk van. Célom, hogy lokálpatriótaként továbbra is Szegeden tartsam ezt az országos méretűvé nőtt rendezvényt – szögezte le.


Bajnokok

A nyílt kategóriában a jászberényi Menceles Iván diadalmaskodott a 2017. évi Kapusháborún, aki rövidre zárta a kérdést, hiszen az érmekről szóló hármas finálé első két meccsét megnyerte. A +35-ösök között a nyíregyházi Bozsik Akadémia sportolóját, Szabó Attilát két év után taszították le a trónról, a szatymazi Kiss Márió lett a korosztály legjobbja, a nőknél a szentmihályi Rövid Letícia lett az első. Az U13-as korosztály bajnoka a dunaújvárosi Fábián Imre, U14-ben a Bozsik-akadémista Talián László ünnepelhetett.

Harmadik alkalommal vettem részt az eseményen, nagyon szeretem a Kapusháborút. Edzéseken is szoktuk alkalmazni ezt a módszert, mert ez a fajta játék a lövőtechnikát és a kapusképességeket is javítja. Megerőltető volt ez a tíz-tizenkét perc ebben a melegben, amit Pogacsics Krisztiánnal játszottunk a gálameccsen, le a kalappal a résztvevők előtt, akik egész nap talpon voltak. Óriási rendezvényről van szó, hiszen 13 évesektől az 50 éves kapusokig játszanak, elismerés ezért a szervezőknek – tette hozzá Balajcza Szabolcs.

Kapcsolódó Cikkek