EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Nagykanizsa

Bajnoki arany és vereség – Őrült visszavágó lesz

Figyelemre és elismerésre méltó mutatókkal az UFC Nagykanizsa beteljesítette saját és szurkolói álmát: megnyerte a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságot. Az arannyal azonban nincs meg automatikusan az NB III-as tagság, az osztályozós párharc első meccsén pedig vereséget szenvedett a Kanizsa – de a remény hal meg utoljára…

Gombos Zsolt alakulata 28 mérkőzéséből 23-at megnyert, és 3 döntetlen mellett mindössze két vereséget szenvedett. Az elsőt rögvest az őszi rajtnál, Zalalövőn, a másodikat és egyben az utolsót pedig októberben, a nyolcadik fordulóban, a Csács ellenében. Tehát ezt követően 20 fordulón át – vagy ha úgy tetszik: nyolc hónapon keresztül – veretlen maradt.


A fiúk 93 gólt lőttek és csupán 19-et kaptak, így +74-es a gólkülönbségük, a nagy rivális, a hárompontos hátránnyal a második helyen végzett Csács-NSE +73-mal zárt. A házi góllövőlistán Szalai Dániel végzett az első helyen 19 találattal, Kisharmadás Gábor, Nagy Gergő és Péntek Adrián egyaránt 9-9 gólt szorgoskodott össze. Nagy Gergő egyébként a megyei mesterlövészek különversenyét a 4. helyen fejezte be összesen 23 egységgel, góljainak többségét azonban előző klubjában – Kanizsára a téli szünetben érkezett – a Semjénháza színeiben érte el. Az UFC két alkalommal is kilencgólos különbséggel múlta felül aktuális ellenfelét: tavasszal a Pókaszepetket 9-0-ra, a Türjét 10-1-re verte (utóbbit mindössze 45 perc alatt, hiszen a vendégek a második félidőre már nem álltak ki…), de akadt 8-0-s győzelem (ősszel a Türje ellen) és sok olyan derbi is, ahol 4-5 gólt szórt az együttes.

Bajnoki örömtánc Szepetneken, középen Boros Zoltán (Fotó: Gergely Szilárd)

Mindezek alapján megérdemelten ért révbe a csapat, de az utolsó fordulóban, a Szepetnek elleni meccs után átvett aranyérmekkel nem fejeződött be a harc a Nagykanizsa számára. Sőt! A kiírás szerint ugyanis a megyei bajnokok nem jutnak automatikusa az NB III-ba, hanem osztályozót kell játszaniuk. Idén a sors úgy hozta, hogy csak 14 együttes vállalná a magasabb osztályt, ezért a sorsolásnál a Pápa, a Gyöngyös, a Tiszafüred, a Füzesgyarmat, a THSE-Szabadkikötő és a Vecsési FC – szerencséjének köszönhetően – abban a kegyben részesült, hogy nem kell kvalifikálnia, nyolc gárda azonban, köztük a Kanizsa is, erre kényszerül. A Gombos-fiúk a Makót, Csongrád megye legjobbját kapták, s a múlt hétvégén már le is játszották az első meccset a Maros-parti városban.


Nos, az UFC jelentős – de azért nem ledolgozhatatlan – hátrányba került Makón, ahol a Kanizsa derekasan helytállt, gyakran kapujához szögezte ellenfelét, ám az utolsó jó passzok és az eredményes támadásbefejezések ezúttal hiányoztak. A Makó 4-1-re nyert, a vendégek szépítő gólját Nagy Gergő lőtte büntetőből.

A visszavágót szombaton 17 órától rendezik az Olajbányász-stadionban, ahol az UFC-nek sok választása nem marad: folyamatosan támadnia, rohamoznia kell, hiszen legalább 3-0-ra kell nyernie ahhoz, hogy megfordítsa a párharcot (az idegenben szerzett gól értékes lehet), és bemasírozzon az NB III-ba. 3-0-s eredményt a bajnoki küzdelmek során háromszor is produkált a Nagykanizsa. Most jöhetne a negyedik.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.