2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Nagykanizsa

Bajnoki arany és vereség – Őrült visszavágó lesz

Figyelemre és elismerésre méltó mutatókkal az UFC Nagykanizsa beteljesítette saját és szurkolói álmát: megnyerte a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságot. Az arannyal azonban nincs meg automatikusan az NB III-as tagság, az osztályozós párharc első meccsén pedig vereséget szenvedett a Kanizsa – de a remény hal meg utoljára…

Gombos Zsolt alakulata 28 mérkőzéséből 23-at megnyert, és 3 döntetlen mellett mindössze két vereséget szenvedett. Az elsőt rögvest az őszi rajtnál, Zalalövőn, a másodikat és egyben az utolsót pedig októberben, a nyolcadik fordulóban, a Csács ellenében. Tehát ezt követően 20 fordulón át – vagy ha úgy tetszik: nyolc hónapon keresztül – veretlen maradt.


A fiúk 93 gólt lőttek és csupán 19-et kaptak, így +74-es a gólkülönbségük, a nagy rivális, a hárompontos hátránnyal a második helyen végzett Csács-NSE +73-mal zárt. A házi góllövőlistán Szalai Dániel végzett az első helyen 19 találattal, Kisharmadás Gábor, Nagy Gergő és Péntek Adrián egyaránt 9-9 gólt szorgoskodott össze. Nagy Gergő egyébként a megyei mesterlövészek különversenyét a 4. helyen fejezte be összesen 23 egységgel, góljainak többségét azonban előző klubjában – Kanizsára a téli szünetben érkezett – a Semjénháza színeiben érte el. Az UFC két alkalommal is kilencgólos különbséggel múlta felül aktuális ellenfelét: tavasszal a Pókaszepetket 9-0-ra, a Türjét 10-1-re verte (utóbbit mindössze 45 perc alatt, hiszen a vendégek a második félidőre már nem álltak ki…), de akadt 8-0-s győzelem (ősszel a Türje ellen) és sok olyan derbi is, ahol 4-5 gólt szórt az együttes.

Bajnoki örömtánc Szepetneken, középen Boros Zoltán (Fotó: Gergely Szilárd)

Mindezek alapján megérdemelten ért révbe a csapat, de az utolsó fordulóban, a Szepetnek elleni meccs után átvett aranyérmekkel nem fejeződött be a harc a Nagykanizsa számára. Sőt! A kiírás szerint ugyanis a megyei bajnokok nem jutnak automatikusa az NB III-ba, hanem osztályozót kell játszaniuk. Idén a sors úgy hozta, hogy csak 14 együttes vállalná a magasabb osztályt, ezért a sorsolásnál a Pápa, a Gyöngyös, a Tiszafüred, a Füzesgyarmat, a THSE-Szabadkikötő és a Vecsési FC – szerencséjének köszönhetően – abban a kegyben részesült, hogy nem kell kvalifikálnia, nyolc gárda azonban, köztük a Kanizsa is, erre kényszerül. A Gombos-fiúk a Makót, Csongrád megye legjobbját kapták, s a múlt hétvégén már le is játszották az első meccset a Maros-parti városban.


Nos, az UFC jelentős – de azért nem ledolgozhatatlan – hátrányba került Makón, ahol a Kanizsa derekasan helytállt, gyakran kapujához szögezte ellenfelét, ám az utolsó jó passzok és az eredményes támadásbefejezések ezúttal hiányoztak. A Makó 4-1-re nyert, a vendégek szépítő gólját Nagy Gergő lőtte büntetőből.

A visszavágót szombaton 17 órától rendezik az Olajbányász-stadionban, ahol az UFC-nek sok választása nem marad: folyamatosan támadnia, rohamoznia kell, hiszen legalább 3-0-ra kell nyernie ahhoz, hogy megfordítsa a párharcot (az idegenben szerzett gól értékes lehet), és bemasírozzon az NB III-ba. 3-0-s eredményt a bajnoki küzdelmek során háromszor is produkált a Nagykanizsa. Most jöhetne a negyedik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.