EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Debrecen

Bakatorszövetség alakult

Bihardiószegen, az Érmelléki borvidék központjában rendezték a Bakator Bor- és Gasztrofesztivált. A rendezvényen több száz debreceni, nagyváradi és helyi érdeklődő előtt a házigazda nevében Mados Attila, Bihardiószeg polgármestere megköszönte Debrecen városának és a Hajdú-Bihar Megyei Vásárszövetségnek a támogatást, hogy hozzájárultak a program szervezéséhez.

Debrecen egykori „szőlőskertje” reményeik szerint ismét elfoglalhatja a magyar borvidékek közötti előkelő helyét. Papp László, Debrecen polgármestere hangsúlyozta, hogy az Érmellék nemcsak a múltban, de a jelenkorban is számíthat Debrecenre, a városnak érdeke, hogy Bihar megyével, annak székhelyével, Nagyváraddal és Bihardiószeggel minél hatékonyabban tudjon együttműködni, amire jó példa volt ez a mostani fesztivál is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.