EUR: 323,49 Ft
CHF: 291,31 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Belföld

Bakondi: példátlan, hogy az EP befolyásolni próbálja a független bíróságot

Példátlan, hogy egy európai politikai testület véleményt nyilvánítson egy büntetőügyben, amelyben az ítélet még nem jogerős, és befolyásolni próbálja egy uniós tagország független bíróságát – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Bakondi György az Európai Parlament (EP) májusban elfogadott határozati javaslatára reagált, amelyben az EP “mentegette” a tavaly terrorcselekmény és határzár tiltott átlépésének bűntette miatt tíz év fegyházra ítélt és Magyarországról kiutasított Ahmed H. Cipruson élő szír állampolgárt.


A belbiztonsági főtanácsadó úgy fogalmazott: az európai jogelvekkel ellentétes, hogy bármilyen politikai szervezet, ez esetben az Európai Parlament befolyásolni igyekezzen egy folyamatban lévő büntetőügyben bármelyik EU-tagország független bíróságát. Ez példátlan, eddig ilyen Európában nem volt – hangsúlyozta.

Kitért arra is, hogy a hétvégén 210 illegális bevándorló próbált bejutni az országba; azt mondta, “van utánpótlás”, érkeznek migránsok a határhoz, és sokan többször is megkísérlik az illegális határátlépést.

Kapcsolódó Cikkek