EUR: 335,09 Ft
CHF: 308,08 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Sport

Bale lemarad a BL-döntőről, fájdalmai vannak

Szombaton kiderül, hogy a Juventus vagy a Real Madrid hódítja el a labdarúgó Bajnokok Ligája trófeáját. Ha a spanyol csapat képes lesz feltörni a Juve védelmét, akkor történelmet ír Zinédine Zidane együttese.

A Real Madrid lehet a Bajnokok Ligája történetében az első csapat, amely megvédi címét.


– A legfontosabb, hogy bejuss a döntőbe. Mi ezt már megtettük. Ezen a szinten hülyeség lenne favoritról beszélni, mivel a Juventus nagyon jó csapat és mindannyian egy jó meccset szeretnénk látni – közhelyparádézott Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője. A francia szakember egyébként arra is kitért, hogy a legkevesebb gólt kapó gárda ellen kell bizonyítania csapatának.

A regnáló olasz bajnok a kieséses szakaszban mindössze egyetlen gólt kapott, míg a spanyol bajnokságot megnyerő Madrid 16-ot tudott berámolni ellenfelei kapujába. A Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini és Leonardo Bonucci trió pedig biztosan kellemetlen pillanatokat okoz majd a címvédő támadóinak. Spanyol oldalon viszont vélhetőleg lesz egy komoly hiányzó Gareth Bale személyében.


A walesi szélső már lemondott arról, hogy szülővárosában, Cardiffban kezdőként lépjen pályára. A 27 éves Bale közölte, hogy az edzéseken sokáig nagy fájdalmai voltak, a játékot pedig csak fájdalomcsillapítóval tudta vállalni. Szerencsére Zidane-nak van válogatási lehetősége, hiszen Isco, James Rodríguez és Lucas Vázquez is jól tudta eddig helyettesíteni a walesit.

A két csapat 1998-ban már összefutott a Bajnokok Ligája fináléjában – Zidane még a torinói Zebrák színeiben játszott –, és akkor a Real Madrid örülhetett, de hogy a történelem megismétli-e önmagát, az csak szombaton este derül ki.

EPA/MARISCAL

 

Ramos jegyet küldött Piquének
A Real Madrid csapatkapitánya, Sergio Ramos kést mártott Gerard Piqué, a rivális Barcelona védőjének szívébe: „Húsz embert viszek magammal a Bajnokok Ligája döntőjére, és Piquének is küldtem egy jegyet, ne maradjon ki a buliból.”

Kapcsolódó Cikkek