2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb Tatabánya

Bányászkalandok

Gyerekzsivajtól volt hangos A Vértes Agorája és környéke a hétvégén. A városi gyereknapon bányászkalandok sorát kínálták a szervezők.

– Minden évben egy téma köré csoportosulnak a játékok, amelyek a gyermekek aktivitására és a családok együttlétére épülnek – mondta el Pap Tibor, A Vértes Agorája csoportvezetője.


Idén a Jó szerencsét! Emlékévhez kapcsolódva bányászkalandon vehettek részt a fiatalok. Játszóház, bányamentő és csónakázótó várta a kicsiket. A pontgyűjtő játékon a Kalandbányánál megannyi izgalmas feladattal, az Aknakereső nevű óriás társasjátéknál pedig kreatív kérdésekkel készültek. Salamon Hugó, A Vértes Agorája szakmai vezetője elmondta: – Úgy láttam, szívesen vettek részt a gyermekek a játékokban, és nagy öröm, hogy ilyen sokan eljöttek, hiszen rengeteget készültünk erre a programra. Sokat lehetett tanulni a játékokból és a 3D-s vetítésből is, amely kifejezetten erre az alkalomra készült.

Emellett természetesen gyermekkoncertek is voltak: szombaton a Zabszalma, vasárnap pedig a Bogármuzsika együttes adott koncertet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.