EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Tatabánya

Bányászkalandok

Gyerekzsivajtól volt hangos A Vértes Agorája és környéke a hétvégén. A városi gyereknapon bányászkalandok sorát kínálták a szervezők.

– Minden évben egy téma köré csoportosulnak a játékok, amelyek a gyermekek aktivitására és a családok együttlétére épülnek – mondta el Pap Tibor, A Vértes Agorája csoportvezetője.


Idén a Jó szerencsét! Emlékévhez kapcsolódva bányászkalandon vehettek részt a fiatalok. Játszóház, bányamentő és csónakázótó várta a kicsiket. A pontgyűjtő játékon a Kalandbányánál megannyi izgalmas feladattal, az Aknakereső nevű óriás társasjátéknál pedig kreatív kérdésekkel készültek. Salamon Hugó, A Vértes Agorája szakmai vezetője elmondta: – Úgy láttam, szívesen vettek részt a gyermekek a játékokban, és nagy öröm, hogy ilyen sokan eljöttek, hiszen rengeteget készültünk erre a programra. Sokat lehetett tanulni a játékokból és a 3D-s vetítésből is, amely kifejezetten erre az alkalomra készült.

Emellett természetesen gyermekkoncertek is voltak: szombaton a Zabszalma, vasárnap pedig a Bogármuzsika együttes adott koncertet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.