EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 04., szombat
Ulrik

Sport

Beszólt Gyárfásnak az úszószövetség elnöke

Sajnálatosnak nevezte Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, hogy Hosszú Katinkának a felkészülés helyett bürokratikus akadályokkal kell foglalkoznia. A TV2 Tények című műsorának nyilatkozó sportvezető az exelnök Gyárfás Tamásnak is üzent.

Mint ismert, Hosszú Katinka néhány napja közzétett nyílt levelében kritikát fogalmazott meg a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) működéséről. A háromszoros olimpiai bajnok elsősorban azt nehezményezi, hogy a FINA a versenyzők megkérdezése nélkül dönt a szabályváltozásokról, és olyan újításokat vezet be, amelyekkel korlátozza a legjobbakat. A Világkupát érintő módosítások megfojtják azt a versenysorozatot, amely néhány év alatt a sportág legfontosabb szériája lehetne. Szerinte a Vk-sorozat elsorvasztásával a FINA csak a legtöbb bevételt hozó világ- és Európa-bajnokság státusát erősíti, amelyek tévés és egyéb bevételeiből az úszók nem részesülnek. 


Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) megválasztott új elnöke (b) és Gyárfás Tamás távozó elnök a MÚSZ rendkívüli közgyűlése előtt 2017. január 8-án.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

A TV2 Tények című műsorának nyilatkozó Bienerth sajnálatosnak tartja, hogy Katinkának az úszás és a felkészülés helyett bürokratikus akadályokkal és áskálódásokkal kell foglalkoznia.

– A magyar szövetség elnökeként személyesen is mindent megteszek annak érdekében, hogy ez a vita rendeződjön a FINA és Hosszú Katinka között – jelentette ki Bienerth, aki elődjének, Gyárfás Tamásnak, a Nemzetközi Úszószövetség alelnökének, a LEN gazdasági vezetőjének is üzent. – Remélem, hogy a FINA-ban dolgozó magyar, Magyarországot képviselő tisztségviselők a magyar úszók és Hosszú Katinka érdekeit fogják képviselni!


Gyárfás Tamás kijelentette: ahogy a múltban és mindenkor, Magyarország és a magyar úszók érdekeiért dolgozik.

Kapcsolódó Cikkek