2020. július 13., hétfő
Jenő

Extra

Lajcsi aggódik beteg nejéért

A Budaörsi Járásbíróságon szerda reggel kezdődött volna meg Galambos Lajos kétnapos tárgyalása, amit felesége, Boglárka távolmaradása miatt elnapoltak. Az asszony súlyos betegsége miatt ugyanis képtelen volt megjelenni a tárgyaláson. 

Egyre gyengébb Galambos Boglárka, akit titokzatos betegség gyötör évek óta. A 48 kilóra fogyott asszony olyannyira gyenge, hogy nem tudott megjelenni a bíróságon. Pedig a család körül lassan három éve kipattant áramlopási ügy tárgyalásának folytatását szerda reggelre tűzték ki, amire Lajcsi és ügyvédei is nagyon készültek. Mint az köztudott, Galambos Lajos trombitaművészt a birtokán feltételezett illegális áram-, gáz- és vízvételezés nyomai kapcsán négy hónapra börtönbe is zárták, ami nagyon megviselte a családot. Nem beszélve arról a sokkról, amikor is egy kisebb hadsereg szállta meg otthonukat, és a zenész feleségét, Boglárkát is letartóztatták. Az asszonyt ugyan 30 nap után kiengedték a börtönből, de a vádirat szerint Lajcsi bűntársa, és másodrendű vádlottként továbbra is részt kell vennie a lopás és vesztegetés gyanúja miatt indult perben.


– Nem érezte jól magát, igazoltan maradt távol. Nagyon fáj, hogy őt, az életem társát is meghurcolják, aki sohasem volt a bűntársam – csuklott el a zenész hangja, aki, ha tehetné, kizárná beteg feleségét az egész ügyből.

Lajcsi ügyvédei, dr. Fröhlich Krisztián és dr. Borza János szerint viszont nincs rá mód, hogy Boglárkát kivegyék az eljárásból, ami teljesen lesújtja a trombitást. Felesége ugyanis jó ideje gyengélkedik, és sajtóhírek szerint három évvel ezelőtt daganatos betegséget diagnosztizáltak nála. A zenész korábban a Ripostnak elmondta, nem csodálkozik a híreszteléseken, miszerint a felesége súlyos beteg, hiszen az asszony csontsoványra fogyott.


– Nyilván ha valaki negyvennyolc kilóra lefogy, az egy olyan fizikai állapot, amiből lehet azt feltételezni, hogy beteg. De az ő igazi baja az a lelki betegség, hogy elválasztották tőle a három gyerekét. Ez nagyon megviselte őt. Egy anyával ennél rosszabb nem történhet – mondta korábban a zenész, aki ma még jobban aggódik a feleségéért.

– Nem szeretnék a feleségem állapotáról beszélni. Eljött volna, ha tudott volna – hajtotta le a fejét Lajcsi, akitől ügyvédje vette át a szót. – Boglárka beteg, de nagy valószínűséggel a következő tárgyaláson már jelen lesz – mondta a Lokálnak dr. Borza János, aki biztos Lajcsi ártatlanságában.

– Bűncselekmény hiányában történő felmentésre számítunk – mondta a védőügyvéd. – Nagyon szerettem volna ma megszólalni, beszélni, hiszen szégyenpadba lettem küldve. Olyan feltáró ismertetést tudok tartani, ami tisztáz mindent, és egyáltalán nem tartok a börtöntől. Semmit sem követtem el, és én lennék a legjobban meglepődve, ha börtönbe mennék, ilyen nem fordulhat elő – folytatta a zenész, aki szerint az ügyészség akarta őt befeketíteni.

– Az ügyészség arra törekedett, hogy bűnözői környezetben mutasson be engem. Például azzal, hogy 40 fővel kiszálltak hozzánk, és fegyveresekkel ébresztették a családomat, vagy azzal, hogy megszellőztették, a birtokomhoz közel találtak egy halottat – fejtegette lapunknak az eseményeket a trombitás, akinek az a  legfontosabb, hogy mihamarabb megszólalhasson és tisztára moshassa a nevét.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek