2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Külföld

Betonakadályok épülnek Sydney-ben a járműves támadások kivédésére

A gépjárművel végrehajtott terrortámadások kivédése érdekében betonakadályokat helyeznek el a Sydney szívében található sétálóutcánál, a Martin Place-nél – jelentette be pénteken a helyi rendőrség.

A jövőben várhatóan póznákat, városépítészeti elemeket és egyéb akadályokat is elhelyeznek majd. Itt található az ausztrál jegybank székháza, az amerikai főkonzulátus, van szálloda és egy sor luxusüzlet is a területen.


Sydney nem kapott semmilyen konkrét fenyegetést – hangsúlyozta mindazonáltal a rendőrség.

Március óta Londonban három olyan merénylet történt, amelyben valamilyen gépjárművet használtak a támadók, de volt ilyen terrortámadás Nizzában, Berlinben és New Yorkban is.

Az ABC ausztrál televíziócsatorna arról számolt be, hogy Melbourne-ben, ahol januárban hajtott gyalogosok közé egy autó, nyolc helyen összesen 140 betonpóznát helyeztek el. A januári eset nem terrortámadás volt.

Ausztráliában 2015 óta magas a terrorfenyegetettség hivatalos szintje.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kína helyett Indiában fogják gyártani az iPhone-t

    Kína helyett Indiában fogják gyártani az iPhone-t

    Az Apple beszállítója, a tajvani Foxconn egymilliárd dolláros beruházással bővíti az Apple számára iPhone-készülékeket összeszerelő indiai üzemét annak érdekében, hogy oda telepítse át kínai gyártását.

  • Majommunka-mentesek lesznek a thaiföldi kókuszdiók!

    Majommunka-mentesek lesznek a thaiföldi kókuszdiók!

    Majommunka-mentességet igazoló címkével kell ellátni Thaiföldön a kereskedelmi forgalomba kerülő kókuszdiót a jövőben, miután állatvédők a makákók kizsákmányolásával vádolták meg a helyi kókuszipart, és egyes amerikai, brit és holland áruházláncok levették polcaikról a thaiföldi kókuszdiót.