EUR: 325,29 Ft
CHF: 295,28 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Külföld

Betonakadályok épülnek Sydney-ben a járműves támadások kivédésére

A gépjárművel végrehajtott terrortámadások kivédése érdekében betonakadályokat helyeznek el a Sydney szívében található sétálóutcánál, a Martin Place-nél – jelentette be pénteken a helyi rendőrség.

A jövőben várhatóan póznákat, városépítészeti elemeket és egyéb akadályokat is elhelyeznek majd. Itt található az ausztrál jegybank székháza, az amerikai főkonzulátus, van szálloda és egy sor luxusüzlet is a területen.


Sydney nem kapott semmilyen konkrét fenyegetést – hangsúlyozta mindazonáltal a rendőrség.

Március óta Londonban három olyan merénylet történt, amelyben valamilyen gépjárművet használtak a támadók, de volt ilyen terrortámadás Nizzában, Berlinben és New Yorkban is.

Az ABC ausztrál televíziócsatorna arról számolt be, hogy Melbourne-ben, ahol januárban hajtott gyalogosok közé egy autó, nyolc helyen összesen 140 betonpóznát helyeztek el. A januári eset nem terrortámadás volt.

Ausztráliában 2015 óta magas a terrorfenyegetettség hivatalos szintje.

Kapcsolódó Cikkek

  • Thor nevében akart füvet venni

    Thor nevében akart füvet venni

    Valaki nagyon humoros kedvében volt Kanadában, amikor egy kamuszemélyivel szeretett volna online marihuánát vásárolni. A vásárlás részével még nem is lett volna probléma, ugyanis az országban legális a fűvásárlás 18 év felett, ám a személyi igazolvány, ami a beszerzéshez elengedhetetlen, több, mint furcsa.