EUR: 331,22 Ft
CHF: 301,48 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Belföld

Előzetesbe került az MSZP-s Czeglédy Csaba

Elrendelte a Szegedi Járásbírság Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását több mint egy órás meghallgatása után. A szocilista politikust és kilenc társát a NAV azzal gyanúsítja, hogy munkaerő-közvetítő cégeket bűnszervezetben üzemeltetve próbálták kijátszani járulékfizetési kötelezettségüket, 3 milliárdos kárt okozva így a költségvetésnek.

Az ügy még kedden robbant ki, amikor a Pesti Srácok megírta: Czeglédy Csabát és több más személyt vett őrizetbe költségvetési csalás gyanújával a NAV Csongrád Megyei Bűnügyi Igazgatósága négy különböző településen. A NAV későbbi közleménye szerint a gyanúsítottak éveken keresztül munkavállalókat közvetítettek különböző áruházláncok részére.


Czeglédy Csaba ügyvéd /Fotó: szegedma.hu

Czeglédy Csaba, ügyvéd /Fotó: szegedma.hu

Habár az alkalmazottakat az elsőrendű gyanúsított vállalkozása felvételiztette és közvetítette ki, a munkavállalókat hozzá köthető iskolaszövetkezetek jelentették be, akik a munkavállalókkal kapcsolatos költségeket egy közbeiktatott cégen keresztül számlázták át a férfi vállalkozásának. Az álcaként kiépített hálózat célja az volt, hogy a munkaerő-közvetítés fiktív számlák mögé bújtatott alászámlázásával áfafizetésüket csökkentsék. Ugyanakkor a munkavállalók béréből levont személyi jövedelemadót sem utalták át az állami költségvetésnek. Tettükkel összesen több mint 3 milliárd forint kárt okoztak.

Frissítés:


Elrendelte a Szegedi Járásbírság Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását több mint egy órás meghallgatása után. A Csongrád Megyei Főügyészség június 15-én tett indítványt a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el egy munkaerő közvetítéssel foglalkozó, több milliárdos adócsalással gyanúsított bűnszervezet 9 tagjának előzetes letartóztatását – írja a Csongrád Megyei Főügyészség – számot be a Szegedma.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

    Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

    A miniszterelnök ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretne látni, mint az előző kilenc évben. Orbán Viktor a Hír TV-nek a kihelyezett Fidesz-frakcióülés helyszínén adott nyilatkozatában azt is elmondta, hogy változatlanul érvényben tartja azokat a megállapodásokat, amelyeket az elmúlt időszakban Tarlós István leköszönő főpolgármesterrel kötött.

  • A Liget Projektről is hazudott Karácsony

    A Liget Projektről is hazudott Karácsony

    Bár a programjában Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester azt ígérte, hogy leállítja a Liget Projektet, ezt az ígéretét kénytelen volt módosítani arra, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.