2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Belföld

Előzetesbe került az MSZP-s Czeglédy Csaba

Elrendelte a Szegedi Járásbírság Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását több mint egy órás meghallgatása után. A szocilista politikust és kilenc társát a NAV azzal gyanúsítja, hogy munkaerő-közvetítő cégeket bűnszervezetben üzemeltetve próbálták kijátszani járulékfizetési kötelezettségüket, 3 milliárdos kárt okozva így a költségvetésnek.

Az ügy még kedden robbant ki, amikor a Pesti Srácok megírta: Czeglédy Csabát és több más személyt vett őrizetbe költségvetési csalás gyanújával a NAV Csongrád Megyei Bűnügyi Igazgatósága négy különböző településen. A NAV későbbi közleménye szerint a gyanúsítottak éveken keresztül munkavállalókat közvetítettek különböző áruházláncok részére.


Czeglédy Csaba ügyvéd /Fotó: szegedma.hu

Czeglédy Csaba, ügyvéd /Fotó: szegedma.hu

Habár az alkalmazottakat az elsőrendű gyanúsított vállalkozása felvételiztette és közvetítette ki, a munkavállalókat hozzá köthető iskolaszövetkezetek jelentették be, akik a munkavállalókkal kapcsolatos költségeket egy közbeiktatott cégen keresztül számlázták át a férfi vállalkozásának. Az álcaként kiépített hálózat célja az volt, hogy a munkaerő-közvetítés fiktív számlák mögé bújtatott alászámlázásával áfafizetésüket csökkentsék. Ugyanakkor a munkavállalók béréből levont személyi jövedelemadót sem utalták át az állami költségvetésnek. Tettükkel összesen több mint 3 milliárd forint kárt okoztak.

Frissítés:


Elrendelte a Szegedi Járásbírság Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását több mint egy órás meghallgatása után. A Csongrád Megyei Főügyészség június 15-én tett indítványt a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el egy munkaerő közvetítéssel foglalkozó, több milliárdos adócsalással gyanúsított bűnszervezet 9 tagjának előzetes letartóztatását – írja a Csongrád Megyei Főügyészség – számot be a Szegedma.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa jövőt választ

  Európa jövőt választ

  Május 26-án rendezik Magyarországon az európai parlamenti választást, amelynek tétje, hogy bevándorlókontinens lesz-e Európa, vagy megőrzi keresztény gyökereit.

 • Továbbra is imád minket Hollywood

  Továbbra is imád minket Hollywood

  Magyarország népszerűsége a hollywoodi filmprodukciók tekintetében továbbra is töretlen –  derült ki a The Hollywood Reporter cikkéből.

 • Az erzsébetvárosi zengerájok titkai

  Az erzsébetvárosi zengerájok titkai

  Budapest belvárosában nem csak napjainkban, hanem már az 1860 – as években is pezsgő-nyüzsgő élet zajlott. A mai romkocsmák elődei, a zengerájok, dalcsarnokok és mulatók mellett egy-egy házban a borbélytól kezdve a házasságközvetítőn át,egészen a mészárszékig, minden megtalálható volt.