EUR: 309,07 Ft
CHF: 284,65 Ft
2017. június 23., péntek
Zoltán

Belföld

Előzetesbe került az MSZP-s Czeglédy Csaba

Elrendelte a Szegedi Járásbírság Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását több mint egy órás meghallgatása után. A szocilista politikust és kilenc társát a NAV azzal gyanúsítja, hogy munkaerő-közvetítő cégeket bűnszervezetben üzemeltetve próbálták kijátszani járulékfizetési kötelezettségüket, 3 milliárdos kárt okozva így a költségvetésnek.

Az ügy még kedden robbant ki, amikor a Pesti Srácok megírta: Czeglédy Csabát és több más személyt vett őrizetbe költségvetési csalás gyanújával a NAV Csongrád Megyei Bűnügyi Igazgatósága négy különböző településen. A NAV későbbi közleménye szerint a gyanúsítottak éveken keresztül munkavállalókat közvetítettek különböző áruházláncok részére.

Czeglédy Csaba ügyvéd /Fotó: szegedma.hu

Czeglédy Csaba, ügyvéd /Fotó: szegedma.hu

Habár az alkalmazottakat az elsőrendű gyanúsított vállalkozása felvételiztette és közvetítette ki, a munkavállalókat hozzá köthető iskolaszövetkezetek jelentették be, akik a munkavállalókkal kapcsolatos költségeket egy közbeiktatott cégen keresztül számlázták át a férfi vállalkozásának. Az álcaként kiépített hálózat célja az volt, hogy a munkaerő-közvetítés fiktív számlák mögé bújtatott alászámlázásával áfafizetésüket csökkentsék. Ugyanakkor a munkavállalók béréből levont személyi jövedelemadót sem utalták át az állami költségvetésnek. Tettükkel összesen több mint 3 milliárd forint kárt okoztak.

Frissítés:

Elrendelte a Szegedi Járásbírság Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását több mint egy órás meghallgatása után. A Csongrád Megyei Főügyészség június 15-én tett indítványt a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el egy munkaerő közvetítéssel foglalkozó, több milliárdos adócsalással gyanúsított bűnszervezet 9 tagjának előzetes letartóztatását – írja a Csongrád Megyei Főügyészség – számot be a Szegedma.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem érzi magát felelősnek a 71 migráns haláért a vádlott

  Nem érzi magát felelősnek a 71 migráns haláért a vádlott

  Az első- és másodrendű vádlotthoz hasonlóan a harmadrendű vádlott sem tett vallomást a 71 ember halálával végződő parndorfi embercsempészési ügyben a Kecskeméti Törvényszéken zajló büntetőper pénteki tárgyalásán, de a nyomozás során tett nyilatkozataiban és vallomásaiban az mondta, nem miatta végződött tragédiával az eset.

 • Biztos alapokon nyugvó, versenyképes felsőoktatás a cél

  Biztos alapokon nyugvó, versenyképes felsőoktatás a cél

  A cél, hogy biztos alapokon nyugvó, állami és közösségi forrásokból egyaránt táplálkozó, a nemzetközi és a munkaerőpiaci igényekhez igazodó felsőoktatási rendszert teremtsünk – mondta az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten, a felsőoktatásról tartott sajtótájékoztatón.

 • Sztálinhoz hasonlítja Vonát a volt Jobbikos

  Sztálinhoz hasonlítja Vonát a volt Jobbikos

  Érdekes és elgondolkodtató interjút adott a 168 óra.hu-nak Szegedi Csanád. Ő az a hajdani politikus, aki a Jobbik alelnöke is volt, de miután 2012-ben szembesült zsidó származásával, nemcsak a Jobbiknak fordított hátat, hanem a hazai politikai életnek is.