EUR: 305,35 Ft
CHF: 276,11 Ft
2017. július 25., kedd
Kristóf, Jakab

Belföld

Előzetesbe került az MSZP-s Czeglédy Csaba

Elrendelte a Szegedi Járásbírság Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását több mint egy órás meghallgatása után. A szocilista politikust és kilenc társát a NAV azzal gyanúsítja, hogy munkaerő-közvetítő cégeket bűnszervezetben üzemeltetve próbálták kijátszani járulékfizetési kötelezettségüket, 3 milliárdos kárt okozva így a költségvetésnek.

Az ügy még kedden robbant ki, amikor a Pesti Srácok megírta: Czeglédy Csabát és több más személyt vett őrizetbe költségvetési csalás gyanújával a NAV Csongrád Megyei Bűnügyi Igazgatósága négy különböző településen. A NAV későbbi közleménye szerint a gyanúsítottak éveken keresztül munkavállalókat közvetítettek különböző áruházláncok részére.

Czeglédy Csaba ügyvéd /Fotó: szegedma.hu

Czeglédy Csaba, ügyvéd /Fotó: szegedma.hu

Habár az alkalmazottakat az elsőrendű gyanúsított vállalkozása felvételiztette és közvetítette ki, a munkavállalókat hozzá köthető iskolaszövetkezetek jelentették be, akik a munkavállalókkal kapcsolatos költségeket egy közbeiktatott cégen keresztül számlázták át a férfi vállalkozásának. Az álcaként kiépített hálózat célja az volt, hogy a munkaerő-közvetítés fiktív számlák mögé bújtatott alászámlázásával áfafizetésüket csökkentsék. Ugyanakkor a munkavállalók béréből levont személyi jövedelemadót sem utalták át az állami költségvetésnek. Tettükkel összesen több mint 3 milliárd forint kárt okoztak.

Frissítés:

Elrendelte a Szegedi Járásbírság Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását több mint egy órás meghallgatása után. A Csongrád Megyei Főügyészség június 15-én tett indítványt a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el egy munkaerő közvetítéssel foglalkozó, több milliárdos adócsalással gyanúsított bűnszervezet 9 tagjának előzetes letartóztatását – írja a Csongrád Megyei Főügyészség – számot be a Szegedma.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • BVOP: Kitörési lehetőség a büntetés-végrehajtási életpálya

    BVOP: Kitörési lehetőség a büntetés-végrehajtási életpálya

    Kitörési lehetőség a büntetés-végrehajtási életpálya, amelynek része a bruttó 228 ezer forintos kezdő fizetés, az évi 200 ezer forint cafeteria, a lakhatási támogatás, a nyelvpótlék és a továbbtanulási lehetőség – erről Csató Kornélia büntetés-végrehajtási ezredes beszélt az M1 aktuális csatornán kedd reggel.

  • Hamarosan elérhetőek lesznek a nyugdíjas-szövetkezeti állások

    Hamarosan elérhetőek lesznek a nyugdíjas-szövetkezeti állások

    Hamarosan elérhetővé válnak a nyugdíjas-szövetkezetek nyújtotta álláskínálatok az ország egész területén, augusztustól figyelemfelkeltő kampányokkal, közös internetes felület segítségével válogathatnak az idősek az álláslehetőségek közül – írta a Magyar Idők kedden.