2019. július 19., péntek
Emília

Sport

Bíró Attila: Jó csapatunk lesz

Alig három hét múlva játssza első mérkőzését a női vízilabda-válogatott a 17. FINA Világbajnokságon. Bíró Attila szövetségi kapitány azonban nem várt tovább, és kijelölte azt a 13 játékost, akik képviselik hazánkat a világbajnokságon.

Bíró Attila szövetségi kapitány kijelölte azt a 13 játékost, aki ott lesz a női vizilabda világbajnokságon MTI Fotó: Illyés Tibor

Az eddig a csapattal készülő játékosok közül így nem lesz ott a vb-n Bolonyai Flóra, Garda Krisztina, Menczinger Kata, Parkes Rebecca és Somhegyi Noémi. Ők kaptak egy kis pihenőt, majd július 3-án csatlakoznak a Mihók Attila vezetésével az Universiadéra készülő kerethez.


A női válogatott vb-csapata
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley Egyetem, amerikai), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley Egyetem, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Takács Orsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE)

– Bár minden edző ezt mondja ilyenkor, ettől függetlenül így van: az összes játékos edzésmunkája jó volt. Úgy gondoltam azonban, hogy nincs értelme tovább várni a szűkítéssel. A döntésnél figyelembe vettem a statisztikákat, a videóelemzéseket és az egész éves teljesítményt. Ehhez hozzá tartoztak a bajnoki rangadók, a világligameccsek és a válogatott edzésein látottak is. Ezeket összeadva jutottam el a döntésig. Úgy gondolom, jó csapatunk lesz, jót tesz egy kis vérfrissítés, bizakodó vagyok – mondta a döntéssel kapcsolatban Bíró Attila.

A tornára készülő csapat tagjai az elmúlt hétvégére szabadságot kaptak, ám hétfőtől folytatódott a kemény munka. Július első teljes hete aztán már a felkészülési mérkőzések jegyében telik, hiszen a 3-i és 4-i, ausztrálokkal történő „kétkapuzás” után 5–7. között jöhet a Vodafone-kupa, ahol Ausztráliával, Új-Zélanddal és az Egyesült Államokkal mérik össze erejüket, július 16-án pedig már Japán lesz az ellenfél – a világbajnokságon.


Kapcsolódó Cikkek

 • Szárnyaltak a zöld sasok

  Szárnyaltak a zöld sasok

  A Ferencváros labdarúgócsapata 3-2-re legyőzte a bolgár Ludogorecet, így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának második fordulójába.

 • Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Az orosz pólós lányok nemcsak szebbek – ha még lehet ilyesmit állítani politikailag túl korrekt világunkban –, de jobbak is a férfiaknál, nem véletlenül nyertek olimpiai bronzérmet. Így aligha számíthattak békés, sima mérkőzésre Keszthelyi Ritáék a kvangdzsui vb-n a csoportelsőségért vívott harcban.

 • Döntőbe jutott a szinkronúszócsapat

  Döntőbe jutott a szinkronúszócsapat

  A magyar csapat a 12. helyen bejutott a döntőbe a szinkronúszók szabad kombinációs versenyszámában a kvangdzsui világbajnokságon. A 15 együttest felvonultató kvalifikációban az Apáthy Anna, Dávid Janka, Farkas Dóra, Gács Boglárka, Gerstenkorn Mira, Hungler Szabina, Kassai Kamilla, Péntek Lili Hajnal, Szabó Anna, Teravágimov Virág összeállítású együttes 77,4000 pontot kapott a gyakorlatára.