2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Belföld

Dominik apukája: Börtönbe megyek, de nem fizetek

Inkább börtönbe megyek, de nem fizetek a fiam haláláért – állítja Hunka Zsolt, a Cseppkő utcai Gyermekotthonban elhunyt kisfiú gyászoló édesapja, miután megtudta, nemhogy nem jár kártérítés részükre Dominik halála miatt, sőt még nekik kellene fizetniük.

Az egész ország megdöbbent, amikor 2010-ben a Cseppkő utcai Gyermekotthonban egy felügyelet nélkül hagyott hároméves kisfiú magára rántott egy szekrényt, a balesetben pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy néhány nappal a kórházban lekapcsolták az őt életben tartó gépekről. Az ügyben büntetőeljárás indult, amelyben szakértők szerint mulasztások sorozata vezetett a tragédiához.


Az ügyben indult büntetőeljárásban első fokon az intézmény mint a négy dolgozóját bűncselekmény hiányában felmentették. 2014-ben a Fővárosi Törvényszék hatályon kívül helyezte ezt az ítéletet, és új eljárás indult. Később a szülők kártérítési pert indítottak az intézmény üzemeltetője, a Fővárosi Önkormányzattal szemben.

– A kisfiam életét pénzben nem lehet mérni, de úgy gondoltuk, hogy amit a kártérítési perben megnyerünk, azt a másik két gyermekünk neveltetésére fordítjuk. Abban az időben, amikor Dominikot és nővérét ideiglenesen az államra bíztuk, rossz anyagi körülmények között éltünk. A lakhatásunk nem volt biztosított, azt hittük, ott jó kezekben lesznek, de tévedtünk – kezdte a történetet Hunka Zsolt, aki azóta sem heverte ki kisfia elvesztését.


A férfi elárulta, gyermeke anyjától azóta már különváltak, de a bírósági tárgyalásokat együtt ülték végig, sokszor komoly indulatok közepette. Szerintük ugyanis a büntetőeljárásban a felelősök nem nyerték el méltó büntetésüket. A kártérítési per ítélethirdetése pedig szinte sokkolta őket. A bíróság ugyanis semmilyen kártérítést nem ítélt meg részükre, sőt arra kötelezte őket, hogy százezer forintot, a per költségeit ők viseljék.
– Én egészen biztosan nem fizetek egy fillért sem, inkább börtönbe vonulok, így tüntetve az igazságtalanság ellen – fakadt ki az édesapa könnyeit törölgetve. Mint elmondta, nem múlik el hét, hogy ne menne ki kisfia sírjához, gyakran beszélget vele és elképzeli, mi lenne, ha még most is élne…

Kapcsolódó Cikkek

 • Térfigyelő kamera alatt drogoztak

  Térfigyelő kamera alatt drogoztak

  A bátorságát csak a lúzersége múlta felül annak a két férfinak, aki pont egy térfigyelő kamera alatt döntött úgy, hogy a kocsiban elfogyaszt egy kis kábítószert.

 • Folyamatosan csökken a munkanélküliség

  Folyamatosan csökken a munkanélküliség

  Az utóbbi hónapokban folytatódik az a tendencia, miszerint hónapról hónapra egy-egy tized százalékponttal csökkent a munkanélküliségi ráta – közölte Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára.

 • Sorosék Brüsszelben támadják a Fideszt

  Sorosék Brüsszelben támadják a Fideszt

  Soros György mintegy 200 európai lobbiszervezete levélben fordult az Európai Néppárthoz azért, hogy megakadályozza a fideszes Hidvéghi Balázs megválasztását az egyik bizottság alelnöki posztjára, és megvétózzon más fideszes jelölteket is.