EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Botka és Soros Brüsszelben haknizott

Ilyen véletlenek azért nincsenek. Nevezetesen, hogy Botka László éppen tegnap utazott el Brüsszelbe, pont amikor a Londonban élő Soros György is tiszteletét tette ott. Az MSZP miniszterelnök-jelöltjének egy célja lehet, hogy a politikai támogatáson túl anyagi segítséget is kérjen választási kampányához. Cserébe lebontaná a határzárat, ha ők nyernének.

Nemcsak Soros György, hanem Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje is Brüsszelbe utazott szerdán. A Fidesz szerint a szocialisták Brüsszelből várnak pénzt és politikai támogatást ahhoz, hogy meg tudják buktatni a kormányt.

– Több jel is arra utal, hogy a magyar politikai élet alakulását kívülről próbálják befolyásolni – jelentette ki Kósa Lajos az M1 szerint. A Fidesz frakcióvezetője azt mondta: Botka László legfőbb tanácsadójának (Lengyel László – a szerk.) írása szerint a szocialisták politikai és anyagi támogatást várnak az uniótól, cserébe pedig már a déli határzár lebontását is beígérték. Ugyanerről Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta tegnap: megszületik a megállapodás az Európai Bizottság és a szocialista politikus között arról, hogy Botka megnyitja a határokat a migránsok előtt.

– Bizonyára csupán a véletlenek furcsa összjátéka, hogy Soros György is éppen szerdán tartózkodik Brüsszelben. Micsoda érdekes egybeesés – jegyezte meg.

Budapest, 2017. április 27.
Böröcz László, a Fidelitas elnöke sajtótájékoztatót tart a kormánypárt ifjúsági társszervezetének új plakátkampányáról a belvárosi Erzsébet téren 2017. április 27-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az MSZP szombati kongresszusán Botka László ismét bírálta a déli határon felépített kerítést. Úgy fogalmazott, hogy elszigeteli Magyarországot a kormány, és ennek része a határok lezárása is. Egyébként a Magyar Idők szerint az MSZP-n belül sem teljes az egyetértés Botka „kerítésromboló” bejelentésével kapcsolatban. A lap szerint mivel a fizikai és jogi határzárral a baloldali szavazók többsége is egyetért, a szocialisták a kampányban mindenképpen kerülnék a kérdést.

Soros György egyébként az előzetes program szerint a migrációval kapcsolatban tartott előadást és két uniós biztossal is tárgyalt Brüsszelben, szintén migrációs témában. Sorost hivatalosan Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős biztos fogadta.

Lapunk megkereste az MSZP-t, hogy valóban anyagi támogatás reményében utazott-e Botka László Brüsszelbe, illetve találkozik-e Soros Györggyel, ám kérdéseinkre nem kaptunk választ.

Büntetőügybe keveredett a titkárnője

A láthatóan urizáló életmódot folytató Botka körül egyre több a botrány. Legutóbb módosítania kellett vagyonnyilatkozatát is, ahova így az eddig „kifelejtett” luxusórája és telekrésze is belekerült. Közben a szegedi városházán újabb balhé bontakozott ki, ugyanis Botka László titkárnője büntetőügybe keveredett. Az ügyészség jelenleg vizsgálja Botka esetleges felbujtói szerepkörét – írja a 888.hu.

Újra harcol Gyurcsánnyal

Gyurcsány Ferenc /Fotó: Mészáros Diána

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke telefonon egyeztetett Botkával a baloldali összefogásról.


– Azt javasoltam neki, hogy a felbukkanása óta eltelt öt hónapot lezárva végre kezdjünk tárgyalásokat, hogy miként tudunk együttműködni 2018-ban – fogalmazott Gyurcsány, aki szerint ajánlatát Botka elutasította. – Őszintén ki kell mondanom: Gyurcsány Ferenc személye gátja a kormányváltásnak – reagált minderre az MSZP-s. A két politikus közt hónapok óta megy az adok-kapok. Gyurcsány például egy ellene szőtt összeesküvéssel vádolta meg Botkát és Lengyel Lászlót, a szocialista pedig az őszödi beszédre utalva úgy fogalmazott: „aki a választók szemébe hazudott, az tehertétel a baloldalnak és érdemes visszavonulót fújnia”.

Kapcsolódó Cikkek