EUR: 307,72 Ft
CHF: 265,51 Ft
2017. október 23., hétfő
Gyöngyi

Belföld

Botka kizárással fenyeget MSZP-seket

Az MSZP nem nyújt be semmilyen javaslatot plakátügyben a pénteki rendkívüli parlamenti ülésre – mondta az ellenzéki párt sajtófőnöke. Ugyanekkor Botka László kijelentette, aki együttműködne a Fidesszel azt kizárják a pártból.

Nyakó István elmondta, hogy a nap folyamán hivatalosan is megalakult a pártot választások idején irányító országos választási bizottság Botka László miniszterelnök-jelölt vezetésével.

A sajtófőnök közölte: Botka László egyértelművé tette a bizottság ülésén, hogy az MSZP nem adhat be olyan törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, amely a Fidesz érdekében is állhat, amelyet a Fidesz is megszavazhatna és arra utasította a pártot, hogy vonja vissza korábbi javaslatát.

Hozzátette: az MSZP nem fogja támogatni a Fidesz javaslatát sem.

Nyakó István szerint Botka László kezdetektől fogva azt mondja: nincs semmilyen együttműködés a Fidesszel, ha a Fidesz támogatná az MSZP törvényjavaslatát, azt is együttműködésként kellene értelmezni.

Arra a felvetésre, mi történt a hétfői, az MSZP javaslatáról tartott ötpárti egyeztetés óta, Nyakó István azt mondta, a rendszerváltás óta senki nem okozott annyi kárt ennek az országnak, mint a Fidesz, az MSZP célja pedig az, hogy leváltsa Orbán rendszerét.

Ezért most és a jövőben sem fogadható el semmilyen együttműködés – közölte – , erről beszélt Botka László az országos választási bizottság és előtte az elnökség ülésén is, korábban pedig a kongresszuson. Megjegyezte, ezt a programot a kongresszus 96 százaléka elfogadta.

Nincs semmilyen együttműködés a Fidesszel, aki ezzel szembemegy, az ki lesz zárva az MSZP-ből – jelentette ki.

Egy másik kérdésre hozzátette: Tóth Bertalan frakcióvezető a legjobb tudásának megfelelően képviselte a párt érdekeit a hétfői ötpárti egyeztetésen, Botka Lászlóval azonban “új politikai időszámítás” kezdődött el.

Megismételte: nincs semmilyen együttműködés, nincs olyan, hogy az MSZP javaslatát támogatja a Fidesz. Ez árulás lenne – hangoztatta.

A sajtófőnök bejelentette azt is, hogy az országos választási bizottság ülésén döntöttek a kommunikációs iroda felállításáról, amelyet Kerényi György kommunikációs igazgató vezet. Ő dönt az MSZP központi szerveinek kommunikációjáról – ismertette.

Nyakó István elmondta, felállították a párt országos kampányigazgatóságát, amelynek tagja Botka László mellett Molnár Gyula pártelnök, Tóbiás József kampányfőnök, Kerényi György kommunikációs igazgató és Ruff Bálint, a miniszterelnök-jelölt politikai főtanácsadója.

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos, a jóban és a küzdelemben is egyaránt osztozunk, hogy a megpróbáltatásokból végül megerősödve kerüljünk ki – emelte ki Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Tallinnban, az 1956-os forradalom évfordulójára rendezett megemlékezésen a tárca vasárnapi közleménye szerint.

 • Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Megdöbbentőnek és botrányosnak tartja a Fidesz a szocialista Szanyi Tibor megnyilvánulását; az MSZP európai parlamenti képviselője ” ‘Ünnephez’ közeledvén” felvezetéssel a közösségi oldalán tett közzé egy fényképet, amely egy, a Köztársaság téri pártszékház ostromakor megkínzott és lábánál fellógatott embert ábrázol.

 • Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  A körülmények változnak, de az igazi értékek állandóak, és ezek szükségesek a sikerhez és megbecsüléshez minden nemzet, így a magyarság számára a harmadik évezred elején is – mondta Trócsányi László igazságügy-miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére a Műegyetemi emlékműnél tartott ünnepségen vasárnap.