EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 08., szombat
László

Belföld

Botka magyarázza a bizonyítványt

Összevissza beszél Botka László. Nemrég Brüsszelben még a kerítés lebontását ígérte meg, most pedig már azt mondta: a határzárat fenn kell tartani, amíg a magyar emberek veszélyben érzik magukat. Ugyanakkor az MSZP miniszterelnök-jelöltje továbbra is Soros kottájából játszik, ugyanis a magyar határvédelem felszámolásán munkálkodik.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt


Egyik szavával üti a másikat Botka László, aki urizáló életvitelével már így is tömegeket haragított magára. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje a párt májusi kongresszusán még bírálta a déli határon felépített kerítést. Úgy fogalmazott, hogy elszigeteli Magyarországot a kormány, és ennek része a határok lezárása is. Egyébként a Magyar Idők akkor arról írt, hogy az MSZP-n belül sem teljes az egyetértés Botka „kerítésromboló” bejelentésével kapcsolatban. A lap szerint mivel a fizikai és jogi határzárral a baloldali szavazók többsége is egyetért, a szocialisták a kampányban mindenképpen kerülnék a kérdést.Nos, a jelek szerint ez lehet az oka annak, hogy Botka, gondolatait feladva, a népszerűség növelése érdekében most éppen azt találta mondani a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályának hét eleji szegedi ünnepségén, hogy ezt a kerítést senki sem bonthatja el, amíg a magyar emberek többsége nem érzi magát biztonságban az otthonában. – Azt kell mondanom önöknek, hogy ez a határzár életünk része lesz jó darabig – fogalmazott.

Botka László, úgy látszik, továbbra is Soros György kottájából játszik, ugyanis felszólította a kormányt, hogy a magyar határvédelmet rendelje alá a valójában csak névleg létező uniós határőrizetnek. Korábban ezt a javaslatot fogalmazta meg a milliárdos is, aki több helyen megjelent írásában szorgalmazta: legyen egységes, központosított az unióban a határvédelem, a migránsok menekültkérelmének elbírálása és a befogadásuk.


 

Tengernél pihen Rolex Laci

Botka nem csupán a szép órákat szereti, a búvárkodás is az egyik kedvenc hobbija. A Ripost korábban arról írt: a politikus a Maldív-szigeteken és Zanzibárban is részt vett családjával luxusutakon. Az MSZP-s nemrég a Borsnak azt mondta: idén Egyiptom lesz a célpont. Most a Jobbikhoz közeli N1TV-nek megerősítette, hogy egy-két hetet tölt el családjával a tengerparton. Érdekes, hogy Botka és pártja bojkottot hirdetett a szerintük kormánypárti médiumok ellen, de a jobbikos sajtóval, úgy tűnik, nincs bajuk.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek