EUR: 309,68 Ft
CHF: 283,55 Ft
2017. június 28., szerda
Levente, Irén

Belföld

Botka magyarázza a bizonyítványt

Összevissza beszél Botka László. Nemrég Brüsszelben még a kerítés lebontását ígérte meg, most pedig már azt mondta: a határzárat fenn kell tartani, amíg a magyar emberek veszélyben érzik magukat. Ugyanakkor az MSZP miniszterelnök-jelöltje továbbra is Soros kottájából játszik, ugyanis a magyar határvédelem felszámolásán munkálkodik.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Egyik szavával üti a másikat Botka László, aki urizáló életvitelével már így is tömegeket haragított magára. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje a párt májusi kongresszusán még bírálta a déli határon felépített kerítést. Úgy fogalmazott, hogy elszigeteli Magyarországot a kormány, és ennek része a határok lezárása is. Egyébként a Magyar Idők akkor arról írt, hogy az MSZP-n belül sem teljes az egyetértés Botka „kerítésromboló” bejelentésével kapcsolatban. A lap szerint mivel a fizikai és jogi határzárral a baloldali szavazók többsége is egyetért, a szocialisták a kampányban mindenképpen kerülnék a kérdést.Nos, a jelek szerint ez lehet az oka annak, hogy Botka, gondolatait feladva, a népszerűség növelése érdekében most éppen azt találta mondani a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályának hét eleji szegedi ünnepségén, hogy ezt a kerítést senki sem bonthatja el, amíg a magyar emberek többsége nem érzi magát biztonságban az otthonában. – Azt kell mondanom önöknek, hogy ez a határzár életünk része lesz jó darabig – fogalmazott.

Botka László, úgy látszik, továbbra is Soros György kottájából játszik, ugyanis felszólította a kormányt, hogy a magyar határvédelmet rendelje alá a valójában csak névleg létező uniós határőrizetnek. Korábban ezt a javaslatot fogalmazta meg a milliárdos is, aki több helyen megjelent írásában szorgalmazta: legyen egységes, központosított az unióban a határvédelem, a migránsok menekültkérelmének elbírálása és a befogadásuk.

 

Tengernél pihen Rolex Laci

Botka nem csupán a szép órákat szereti, a búvárkodás is az egyik kedvenc hobbija. A Ripost korábban arról írt: a politikus a Maldív-szigeteken és Zanzibárban is részt vett családjával luxusutakon. Az MSZP-s nemrég a Borsnak azt mondta: idén Egyiptom lesz a célpont. Most a Jobbikhoz közeli N1TV-nek megerősítette, hogy egy-két hetet tölt el családjával a tengerparton. Érdekes, hogy Botka és pártja bojkottot hirdetett a szerintük kormánypárti médiumok ellen, de a jobbikos sajtóval, úgy tűnik, nincs bajuk.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Újraindult a MÁV informatikai rendszere

  Újraindult a MÁV informatikai rendszere

  Működik a MÁV-Start online jegyértékesítési rendszere is, miután újraindult a társaság korábban kábelátvágás miatt leállt informatikai rendszere – közölte a vasúttársaság szerdán délután az MTI-vel.

 • Eloltották a Péterfy Sándor utcai tüzet

  Eloltották a Péterfy Sándor utcai tüzet

  Nyolc lakás vált használhatatlanná annak a tűznek a következtében, amely a VII. kerületi Péterfy Sándor utca és Hernád utca kereszteződésében álló társasház negyedik emeleti lakásában keletkezett szerdán – közölte a katasztrófavédelem és az erzsébetvárosi önkormányzat az MTI-vel.

 • Győztek a lakosok! Bezárták az Aurórát

  Győztek a lakosok! Bezárták az Aurórát

  Hiába volt pár nappal korábban rendőrségi razzia az Auróra Klubban, aminek eredményeképpen több mint egy tucat vendéget állítottak elő, nem csitultak az indulatok a szórakozóhely miatt.

 • Kevesebb búza terem, de biztosított az ellátás

  Kevesebb búza terem, de biztosított az ellátás

  A szélsőséges időjárás okozta károk miatt 10-20 százalékkal kevesebb gabona terem, mintegy 4 millió tonna búzára lehet számítani a tavalyi 4,9 millió tonna után, de az ország kenyérgabona-ellátására, vetőmagra, exportra, illetve takarmányozásra megfelelő mennyiség áll rendelkezésre – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán szerdán.