EUR: 332,75 Ft
CHF: 302,42 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Szeged

Botka tovább titkolja vagyonát

A kormánypártok szerint egyértelművé vált, hogy a szegedi polgármesternek takargatnivalója van, ezért nem számol el a nyilvánosság előtt.

Az MSZP-s és a DK-s delegáltak összezártak, így akadályozta meg a szegedi közgyűlés illetékes jogi bizottsága, hogy a Fidesz kezdeményezésére vagyonnyilatkozat-tételi eljárást folytasson le Botka László szocialista polgármesterrel szemben. – Innentől kezdve mindenki előtt világos, hogy Botka László nem véletlenül menekül, hanem azért, mert takargatnivalója van vagyoni helyzetével kapcsolatban, ráadásul a szocialisták és a DK-sok falaznak neki – mondta egybehangzóan Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi elnöke és Hollik István kereszténydemokrata parlamenti képviselő.


A kormánypárti politikusok szerint tisztánlátásra lenne szükség, mert továbbra sem egyértelmű, miből vásárolták Botka Lászlóék azt a 25 milliós dzsipet, amellyel a polgármester felesége közlekedik, és miből futja a luxusnyaralásokra. Emellett is több sebből vérzik a városvezető vagyonnyilatkozata, kihagyott belőle egy telekrészt, és nem egyértelmű az sem, hogy egy vagy két Rolex luxusórája van-e, és a feleségétől kapta-e, vagy sem.

A baloldal azonban – nyilván nem véletlenül – megakadályozta, hogy az illetékes bizottság alaposan szemügyre vehesse Botka László vagyonnyilatkozatát és közvetlen családtagjai zárt borítékban őrzött bevallását.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.