EUR: 325,41 Ft
CHF: 293,58 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Belföld

Bővítette utasfelvételi kapacitásait a Budapest Airport

Bővítette utasfelvételi kapacitását a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője, a 2B terminálon 10 új utasfelvételi pultot alakítottak ki és növekedett az utasváró területe is.

A Budapest Airport pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a fejlesztést az utasforgalom dinamikus növekedése indokolta: májusig 14,5 százalékkal volt több utas, mint tavaly, a légitársaságok mintegy kéttucat új járatot jelentettek be az idei évre, ez 8 százalékos kapacitásbővítésnek felel meg.


A 2B terminálon a 10 új utasfelvételi pont a meglévő soroknak háttal épült meg, ezzel a műszaki megoldással nem kellett jelentősen átalakítani a poggyászszállító szalag rendszert, hiszen ugyanazokra a szalagokra kerülnek a feladott bőröndök, csak a másik oldalról.

A fejlesztés része a BUD2020 programnak, amely keretében 50 milliárd forintot fordítanak 2020-ig a repülőtér fejlesztésére. Ezen programban épül meg az új szálloda, és a 2B terminálon az új utasmóló is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szijjártó: Fontos a határvédelem!

    Szijjártó: Fontos a határvédelem!

    A magyar kormány nem a problémát akarja Európába hozni, hanem a segítséget akarja odavinni, ahol a problémák vannak – jelentette ki a Süddeutsche Zetiung című müncheni lapnak adott interjúban Szijjártó Péter külügyminiszter.

  • A magyar kormány soha nem fogja feláldozni egyetlen nemzeti közösségét sem

    A magyar kormány soha nem fogja feláldozni egyetlen nemzeti közösségét sem

    A magyar polgári kormány sohasem fogja feláldozni a nagyhatalmi erőpolitika napi érdekeinek oltárán egyetlen nemzeti közösségét sem, és ilyet más államoktól sem várna el soha – jelentette ki Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn az Ungvárhoz közeli Palágykomoróc magyar kormánytámogatással felújított református templomának ünnepélyes átadásán.