2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Hódmezővásárhely

Bringások és geoportya a város szívében

Kerékpárosversenyt rendezett a Hungarian Flyers Kerékpáros Klub Hódmezővásárhely belvárosában június 4-én, vasárnap. Az egész napos eseményen a délután a csapatversenyeké volt, valamint részt lehetett venni egy Geo Portya Selfie túrán is.

730 méteres pályán bizonyíthattak a bringások.

A Bringalovagok elnevezésű versenyen induló kerékpárosok egy 730 méteres pályán, városi terepviszonyok között mérték össze a tudásukat. A rajt a BFMK előtt volt, és az indulóknak a Dr. Rapcsák András utcán a sétálóutca lépcsőit, virágait kellett kerülgetniük a szalagozás mentén. A pályát követve a múzeumnál és az ortodox templom mögötti almafás résznél is megfordultak a bringások, mielőtt visszatértek a BFMK elé, a célba.


Emellett 9-től 13 óráig lehetett indulni az úgynevezett Geo Portya Selfie túrán is, ami egy városismereti túra, ahol az indulóknak az okostelefonjuk segítségével vagy térképekkel előre meghatározott koordinátákhoz kellett eljutniuk.

A Hungarian Flyers Kerékpáros Klub a rendezvénnyel jótékonysági célt szolgált.

A Kerékpáros Klub a versennyel és a portyával a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítványnak gyűjtött adományokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.