2020. július 13., hétfő
Jenő

Belföld

Budai Gyula: a baloldal szembemegy az emberek akaratával

Budai Gyula szerint mára egyértelművé vált, hogy a baloldal szembemegy az emberek akaratával, amikor a migráció kérdésében “kész átadni Brüsszelnek az irányítást, kész lebontani a kerítést és végrehajtani az unió által meghatározott kvótát”. A fideszes országgyűlési képviselő erről vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján beszélt.

Mint mondta, a baloldal “kész végrehajtani a Soros-tervet”, veszélybe sodorva ezzel a magyar embereket és a magyar településeket. “Mi ezt határozottan visszautasítjuk, amíg Magyarországnak ez a kormánya van, a déli határrészen a kerítés állni fog”, a kvótakérdésben pedig “a falig is hajlandó elmenni” a kormányzat – tette hozzá.


Hangsúlyozta: egy friss közvélemény-kutatási eredmény szerint a magyar emberek 87 százaléka ellenzi a kötelező betelepítési kvóta bevezetését, ugyanekkora azok aránya, akik egyetértenek a déli határon épített kerítés fenntartásával, de hasonló eredményt hozott a legutóbbi nemzeti konzultáció is, amelyen 1,7 millióan adtak “erős felhatalmazást” a kormánynak bevándorlási politikája folytatására.

A magyarok világosan elmondták a véleményüket: nem akarják, hogy migránsokat telepítsenek Magyarországra, nem akarják, hogy a kerítést lebontsák, ezáltal a déli határ védtelen legyen, és nem akarják, hogy Brüsszel döntsön abban a kérdésben, hogy a magyarok kikkel éljenek együtt – fogalmazott.

A kormánypárti politikus ezt állította szembe az európai és a magyarországi baloldal “migránspárti politikájával”, megjegyezve, hogy a parlamenti szavazási eredmény szerint a baloldal azt sem támogatta, hogy “a migrációt szervező és támogató Soros-szervezeteket átláthatóvá tegyük”, és kötelesek legyenek elszámolni a kapott támogatásokkal.

Kapcsolódó Cikkek