EUR: 325,42 Ft
CHF: 293,38 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Sport

Budapesten elégtételt vehetünk a szerbeken

A fogadóirodáknál a szerb vízilabda-válogatott lesz a favorit a budapesti világbajnokságon. Nem csoda, hiszen olimpiai bajnokként és címvédőként érkezik a magyar fővárosba. Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok pólós szerint azonban a közvélemény inkább hazai sikerre tippel.

Annál is inkább, mert a vízilabda-válogatott a 2013-as vb-arany óta csak egy-egy Eb-ezüst és -bronzérem jutott a mieinknek, míg a szerbek mindenhol taroltak.


– Az övéké a legkomplettebb csapat, szinte mindegy, melyik játékosuk ugrik a vízbe, egyformán képesek kiugróan jó  teljesítményre, így sok kombinációs lehetőségük van – fejtette ki véleményét Molnár Tamás a Lokálnak. – De a vb-n azért kiegyenlítettebbek az erőviszonyok, és sokat számít az is, hogy az utóbbi évek nyerőszériája talán némileg csökkentette, tompította harci kedvüket, míg mi talán éhesebbek vagyunk a sikerre.

A közvélemény egyértelműen győzelmet vár és remél Märcz Tamás szövetségi kapitány tanítványaitól, ennél jobb motivációt pedig aligha lehetne találni. Ráadásul a riói szerb siker nem volt sétagalopp, nehezen jutottak tovább a csoportból, ám a legfontosabb pillanatokban és a hajrában már nem hibáztak.

– Meglepő módon Dejan Savic szövetségi kapitány színre lépése óta egy kissé magyarosan játszanak a szerbek, sok, a végletekig tökéletesített sablont váratlan húzásokkal színesítenek – folytatta Molnár. –Ráadásul nagyon jól ismerik a magyar válogatottat, hiszen nemcsak hogy számtalanszor játszottunk egymás ellen, sok pólósuk a magyar bajnokságban szerepel.  Igaz, ezáltal őket is alaposan kiismertük. Szóval én nem tartom abszolút favoritnak Szerbiát. Szép lenne Budapesten elégtételt venni a közelmúlt vereségeiért!


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

  • Vívó-vb Budapesten: Állás, kész, rajt!

    Vívó-vb Budapesten: Állás, kész, rajt!

    Megkezdődött a BOK Csarnokban a vívó-világbajnokság. Budapest ötödször házigazda, de ezúttal olimpiai kvalifikációs versenyről van szó, amelyen a magyar csapatok megerősíthetik ranglistás helyüket.

  • Vizes vb: 2 meccs, 88 gól

    Vizes vb: 2 meccs, 88 gól

    Gólzáporos meccsel melegített a magyar férfi vízilabda-válogatott a kvangdzsui vizes vb-n, miután 24-4-re verte Új-Zélandot.