EUR: 323,21 Ft
CHF: 290,10 Ft
2019. június 20., csütörtök
Rafael

Egyéb Nyíregyháza

Cápát fogadtak örökbe a Cápák

Különleges együttműködés vette kezdetét a szabolcsi megyeszékhelyen. A Nyíregyháza Blue Sharks, azaz a Kék Cápák kosárlabda-együttes lett a Nyíregyházi Állatpark homoki tigriscápájának örökbefogadója, ami csak elindítója egy igazán egyedülálló eseménysorozatnak.

– Az eddig kötött együttműködésekben is próbáltam olyan partnereket keresni, akik hozzánk hasonlóan öregbítik Nyíregyháza hírnevét, hiszen mi is szeretnénk, ha a város tovább fejlődne, és a lakók jól éreznék magukat. Hálás vagyok Gajdos Lászlónak, a Nyíregyházi Állatpark igazgatójának, hogy létrejöhetett ez az összefogás, és az együttesünk nevét jelző tábla kikerült a homoki tigriscápa akváriumára. És ez csak a kezdet, számos közös programot tervezünk. A fejlesztések hatására egyre jobban tudunk dolgozni, újszerű felszerelések vannak a segítségünkre. Ezeket szerettük volna megismertetni a közönséggel az állatparkban tartott streetballbemutatón is – osztotta meg a Lokál Extrával Sitku Ernő, a Nyíregyháza Blue Sharks szakmai igazgatója, aki azt is elárulta, a bemutatón egy Magyarországon nem mindennapi dobógépet is kipróbálhattak az érdeklődők.


A kosaras srácok büszkék új “csapattársukra” (Fotó: Lokál)

A kosárlabdacsapat több játékosa is ellátogatott az állatparkba az örökbefogadáskor, mindannyian nagyszerű lehetőségnek tartják az együttműködést.

– Nyíregyháza legfőbb turisztikai látványossága az állatpark, úgy gondolom, az örökbefogadás nagyon jó lehetőség számunkra, hogy népszerűsítsük a csapatot.


Sitku Ernő és Gajdos László (Fotó: Lokál)

Jó érzés belegondolni, hogy az akvárium mellett elsétáló olyan gyerekek is látni fogják a Nyíregyháza Blue Sharks feliratú táblát, akik talán még sosem jártak kosárlabda-mérkőzésen. A homoki tigriscápa motiváció is lesz számunkra, hogy a jövőben mi is úgy „ragadozzunk” a pályán, akárcsak ők a tengerben – mondta Bus Iván játékos.

Kapcsolódó Cikkek