EUR: 312,22 Ft
CHF: 261,42 Ft
2018. április 24., kedd
György

Egyéb III.kerület

Családbarát Helyek

Dr. Gallóné Nagy Judit (elöl, balról a második) vette át a Családbarát Óbuda elismerést

Három királyfi, királylánnyal játszottak a Porcellinóban a királylányok

Budafok-Tétényt Karsay Ferenc polgármester, Szepesfalvi Anna alpolgármester és Galambos Zsuzsi képviselte három királylányával

A prof. dr. Kopp Mária által alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén országos hálózattá fejlődött. A 12 várossal, településsel és kerülettel kötött együttműködés jeléül Családbarát Hely címet adtak át Óbudának, hiszen itt is szeretnék elősegíteni a családbarát szemlélet terjedését, helyi rendezvények, programok és előadások szervezését.

A sajtótájékoztatót a családbarát helyként működő budai Porcellino étteremben tartották. Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke, Kopp Mária és Skrabski Árpád lánya kiemelte: a gyermekvállalással nem megáll, hanem éppen ellenkezőleg, azzal kezdődik az élet. Az országos hálózat megalakulásával a közösség erejére hívta fel a figyelmet.


– A csatlakozott 12 helyi szervezet a családbarát intézkedések vállalásával egymástól tanulhat, megoszthatja a jó gyakorlatokat.

Pálfay Erzsébet hálózati projektvezető azt hangsúlyozta, hogy az alapvető problémára, miszerint a magyarok átlagosan 2-3 gyermeket szeretnének, végül azonban egyet vállalnak, annak lokális szintű kezelésével és helyi közösségek megalakításával lehet válaszolni.


– A mozgalom elképzelése, hogy év végéig minden megyében helyi közösségeket szervez majd, amelyek tudják képviselni és terjeszteni a családbarát szemléletet, és ezzel hozzájárulnak a közös cél megvalósulásához, a gyermekek születéséhez.

Óbuda-Békásmegyer Családbarát Hely elismerését dr. Gallóné Nagy Judit, a Szociális Szolgáltató Főosztály vezetője vette át.

– Óbuda kerékpárosbarát és idősbarát jelzője mellett jól megfér a családbarát is. Igyekszünk minél többet tenni azért, hogy minden korosztály jól érezze magát Óbuda-Békásmegyeren, és ebben kulcsszerepet játszik a család. Nagyon örülünk, hogy a fiatalok és az idősek nemcsak lakóhelyükül választják ezt a helyet, de szeretnek is itt élni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.