EUR: 309,71 Ft
CHF: 266,91 Ft
2017. szeptember 22., péntek
Móric

Egyéb III.kerület

Családbarát Helyek

Dr. Gallóné Nagy Judit (elöl, balról a második) vette át a Családbarát Óbuda elismerést

Három királyfi, királylánnyal játszottak a Porcellinóban a királylányok

Budafok-Tétényt Karsay Ferenc polgármester, Szepesfalvi Anna alpolgármester és Galambos Zsuzsi képviselte három királylányával

A prof. dr. Kopp Mária által alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén országos hálózattá fejlődött. A 12 várossal, településsel és kerülettel kötött együttműködés jeléül Családbarát Hely címet adtak át Óbudának, hiszen itt is szeretnék elősegíteni a családbarát szemlélet terjedését, helyi rendezvények, programok és előadások szervezését.

A sajtótájékoztatót a családbarát helyként működő budai Porcellino étteremben tartották. Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke, Kopp Mária és Skrabski Árpád lánya kiemelte: a gyermekvállalással nem megáll, hanem éppen ellenkezőleg, azzal kezdődik az élet. Az országos hálózat megalakulásával a közösség erejére hívta fel a figyelmet.

– A csatlakozott 12 helyi szervezet a családbarát intézkedések vállalásával egymástól tanulhat, megoszthatja a jó gyakorlatokat.

Pálfay Erzsébet hálózati projektvezető azt hangsúlyozta, hogy az alapvető problémára, miszerint a magyarok átlagosan 2-3 gyermeket szeretnének, végül azonban egyet vállalnak, annak lokális szintű kezelésével és helyi közösségek megalakításával lehet válaszolni.

– A mozgalom elképzelése, hogy év végéig minden megyében helyi közösségeket szervez majd, amelyek tudják képviselni és terjeszteni a családbarát szemléletet, és ezzel hozzájárulnak a közös cél megvalósulásához, a gyermekek születéséhez.

Óbuda-Békásmegyer Családbarát Hely elismerését dr. Gallóné Nagy Judit, a Szociális Szolgáltató Főosztály vezetője vette át.

– Óbuda kerékpárosbarát és idősbarát jelzője mellett jól megfér a családbarát is. Igyekszünk minél többet tenni azért, hogy minden korosztály jól érezze magát Óbuda-Békásmegyeren, és ebben kulcsszerepet játszik a család. Nagyon örülünk, hogy a fiatalok és az idősek nemcsak lakóhelyükül választják ezt a helyet, de szeretnek is itt élni.

Kapcsolódó Cikkek

  • 710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    A sajókazai Radvánszky-kastélyban igazgatói értekezlettel egybekötött tanévnyitót tartottak, ahol jelentős mértékű fejlesztéseket jelentettek be. A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja elmondta, hogy a kormány 2010-től 2017-ig 572 milliárd forinttal költött többet oktatási célokra, mint a korábbi kormányok.

  • Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.