EUR: 329,35 Ft
CHF: 303,11 Ft
2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Belföld

Családellenes konferenciát tartott a CEU

Elutasította a PestiSrácok regisztrációs kérelmét a CEU egy általa rendezett konferenciára – derül ki az internetes portál riportjából. A lap egy másik újságírója ennek ellenére bejutott az eseményre, ahol érdekes dolgokat tapasztalt.

– Családellenes konferenciát tartottak hétfőn a CEU-n, Soros György magánegyetemén, ahol a konzervatív családmodell elavultságát tárgyalták ki a nagyon liberális előadók és a közönség – írja a PestiSrácok. A lap újságírója szeretett volna regisztrálni az eseményre, de a szervezők azt felelték, hogy a rendezvény „nem sajtónyilvános”. Ennek ellenére a portál másik munkatársát, akit az egyetem még nem tett rá semmilyen „feketelistára”, hagyták regisztrálni és részt is vehetett a konferencián.


Fotó: Mészáros Diána

– A CEU által szervezett konferencia meg sem próbálta leplezni, hogy a hagyományos családmodell ellen szólt – olvasható a tudósításban. Hozzáteszik: „Az eseményen kiemelt helyet kaptak a migránscsaládok, de velük kapcsolatban nem említették, hogy mennyire rendben van, hogy az apa Európába vándorol, a családot pedig otthon hagyja a háborúban. Különös.”

Dr. Katja Kahlint a lap szerint leginkább az zavarja, hogy a másik konferencián „a népességfogyás megállítását nem a migrációban, hanem a nagy családokban látták. Ezen a hallatlan ötleten nagyokat kuncogtak a résztvevők, hiszen ki hallott már olyanról, hogy bevándorlók helyett a saját gyermekeinket neveljük, akik ráadásul unalmas, hagyományos szexuális aktus után születnek”.


Holländer Dániel, a Budapest Pride szervezője szerint a férfi-nő házasság, illetve az abból született gyermek tulajdonképpen más társadalmi csoportokra nézve kirekesztő. „Szerinte a legnagyobb probléma jelenleg a transzofóbia, nem pedig a vízhiány, a háborúk, a globális felmelegedés vagy a betegségek. A budapesti melegfelvonulás szervezője szerint teljesen nonszensz a férfi és a nő közötti házasság.”

Kapcsolódó Cikkek

  • Óriási verseny van a világban a szakképzett munkaerőért

    Óriási verseny van a világban a szakképzett munkaerőért

    Óriási verseny van a világban az országok között a szakképzett munkaerőért, ebben Magyarország jó helyen áll, mutatja ezt az is, hogy minden eddiginél több szakmában tudott versenyzőt nevezni a fiatal szakemberek világversenyére – nyilatkozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke az MTI-nek, miután Kazanyban vasárnap felkereste a WorldSkills rendezvényen induló magyar versenyzőket.

  • Augusztus utolsó napjaiban is meleg marad az idő

    Augusztus utolsó napjaiban is meleg marad az idő

    Augusztus utolsó napjaiban is marad a nyárias meleg, 30 Celsius-fok körüli maximumokkal. Továbbra is sok lesz a napsütés, helyenként lehetnek záporok, zivatarok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.