EUR: 309,26 Ft
CHF: 284,98 Ft
2017. június 26., hétfő
János, Pál

Egyéb Salgótarján

Családi hétvége a Geoparkban

Múlt héten a Villon Trió esti, szabad ég alatt megtartott koncertjével kezdődött a geoparki családi hétvége, másnap pedig vezetett túrával folytatódott. Szombaton a Medves-fennsíkon és környékén kirándultak a természet szerelmesei, 15 kilométeres távon.

Vasárnap a Geopark eresztvényi látogatóközpontjánál kézműves-foglalkozásokkal, ugrálóvárral, arcfestéssel, a gyermekeknek színházi előadással és bohócok műsorával is kedveskedtek a szervezők. Az egész napos forgatagban mindemellett volt helyi termékek kóstolása és vására, bárki hűsölhetett a büfé teraszán egy finom limonádéval, sörrel, tejeskávéval, hamburgerrel, fagylalttal vagy palacsintával. A játszóteret is kihasználták a nap folyamán, de nemcsak a legkisebbek örömére, hanem a K9 csapat is itt tartott bemutatóedzést, jól megizzasztva saját magukat és a vállalkozó szellemű újoncokat is.

Méz, sajt, gyümölcs és pamutjátékok is megtalálhatóak voltak a helyi termékek vásárán.
képek:
Lehoczki-Gallai Gréta

Eközben a madárparkban ingyenes lovaglás várta a gyerekeket, és nagy sikere volt a kalandparknak is. De akadt, aki családjával önállóan indult túrázni a környező útvonalak egyikén, célba véve például a salgói várat, ahol a börzsönyi nehézgyalogosok mutatkoztak be, de volt geológus- és régészbemutató, valamint íjászat is. A Geopark központjában a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének tagjai véradásra várták a segítő szándékú felnőtteket, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság sátrában pedig kvíz és ökojátékok várták az apróságokat.

A Novohrad Nógrád Geopark eresztvényi látogatóközpontja kulturált környezetet biztosít a természet kedvelőinak ahhoz, hogy felfedezzék a környék értékeit

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.