EUR: 325,97 Ft
CHF: 294,31 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Salgótarján

Családi hétvége a Geoparkban

Múlt héten a Villon Trió esti, szabad ég alatt megtartott koncertjével kezdődött a geoparki családi hétvége, másnap pedig vezetett túrával folytatódott. Szombaton a Medves-fennsíkon és környékén kirándultak a természet szerelmesei, 15 kilométeres távon.

Vasárnap a Geopark eresztvényi látogatóközpontjánál kézműves-foglalkozásokkal, ugrálóvárral, arcfestéssel, a gyermekeknek színházi előadással és bohócok műsorával is kedveskedtek a szervezők. Az egész napos forgatagban mindemellett volt helyi termékek kóstolása és vására, bárki hűsölhetett a büfé teraszán egy finom limonádéval, sörrel, tejeskávéval, hamburgerrel, fagylalttal vagy palacsintával. A játszóteret is kihasználták a nap folyamán, de nemcsak a legkisebbek örömére, hanem a K9 csapat is itt tartott bemutatóedzést, jól megizzasztva saját magukat és a vállalkozó szellemű újoncokat is.


Méz, sajt, gyümölcs és pamutjátékok is megtalálhatóak voltak a helyi termékek vásárán.
képek:
Lehoczki-Gallai Gréta

Eközben a madárparkban ingyenes lovaglás várta a gyerekeket, és nagy sikere volt a kalandparknak is. De akadt, aki családjával önállóan indult túrázni a környező útvonalak egyikén, célba véve például a salgói várat, ahol a börzsönyi nehézgyalogosok mutatkoztak be, de volt geológus- és régészbemutató, valamint íjászat is. A Geopark központjában a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének tagjai véradásra várták a segítő szándékú felnőtteket, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság sátrában pedig kvíz és ökojátékok várták az apróságokat.

A Novohrad Nógrád Geopark eresztvényi látogatóközpontja kulturált környezetet biztosít a természet kedvelőinak ahhoz, hogy felfedezzék a környék értékeit

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.