EUR: 325,20 Ft
CHF: 295,42 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb IV.kerület

Csalódás a hetedik hely?

Bár az NB I-es bajnokság meccsei során előfordult, hogy az Újpest csapata közelített a kieső zónához, a lila-fehéreknek természetesen nem okozott gondot az első osztályú tagság megtartása. Persze az elért hetedik hellyel sem a játékosok, sem pedig a szurkolók nem lehetnek teljesen elégedettek.

Ha azt nézzük, hogy a Szusza Ferenc Stadion felújítása miatt a csapat a bajnokság nagy részét albérletben „töltötte”, akár magabiztos teljesítménynek is mondhatjuk a pályán látottakat. A lilák ugyanis tíz meccset megnyertek és 12 döntetlen mellett tizenegyszer szenvedtek vereséget.
Persze, a játékosok is érzik, ennél több volt bennük.


Windecker József nagyon sajnálja, hogy a szurkolók biztatása ellenére nem sikerült nyerniük a Ferencváros otthonában (fotó: ujpestfc.hu)

– A csapatnak és nekem sem sikerült jól a szezon – mondta a klub weblapjának a csapat támadója, Lázok János. –  Sok sérülés hátráltatott, de úgy érzem, amikor játszottam, a jobbak között teljesítettem. A szezonban nekem két meccs nem tetszett, amikor idegenben léptünk pályára a Pakssal szemben és a legutolsó, MTK elleni hazai összecsapás. Sokkal több volt a csapatban, sajnos különböző okok miatt sok olyan meccset vesztettünk el, amelyen játékkal az ellenfél fölé nőttünk.
Érdekes tény, és talán a már említett „otthontalanságnak” a következménye, hogy az Újpest csak a hazai meccseket nézve kiesett volna az NB I-ből, így végül a jobbnak mondható idegenbeli teljesítménynek (hat-hat győzelem, illetve vereség mellett négy döntetlen) köszönhető a hetedik hely.
– Pedig a szezon első két meccse után biztató lett a játékunk, így mindenki nagyobb elvárásokat fogalmazott meg a csapat felé, viszont az, hogy nem igazolhattunk, nagyban hátráltatott minket – mondta az idénnyel kapcsolatban Windecker József. – Úgy érzem, a szezon végére elfogytunk és a tudásunk alatt teljesítettünk. Voltak olyan mérkőzéseink, amelyeken pillanatok választottak el minket a sikertől, mégsem tudtuk őket behúzni, ez rányomhatta a bélyegét a teljesítményünkre. Sajnálom, hogy így alakult a vége, és azt is, hogy a szurkolóink fantasztikus biztatása mellett sem sikerült győznünk a Ferencváros otthonában.
Az eredményes szezonkezdetet emelte ki a védő Kálnoki-Kis Dávid is.
– A hetedik mérkőzés után már az Európa Liga-indulás volt a beszédtéma. Ám a csapat szereplése változó volt,  ezért egy nagyon hektikus éven vagyunk túl. Sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni a Ferencváros ellen és azt gondolom, a csapatban több van, mint ahol a tabellán zártunk.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek