EUR: 334,94 Ft
CHF: 307,92 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Külföld

Csavarhúzóval támadt katonákra egy nő

Egy palesztin nő csavarhúzóval támadt izraeli katonákra Ciszjordániában. A katonák tüzet nyitottak rá, s súlyosan megsebesítették – jelentette csütörtökön a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

A támadás Ciszjordánia északi részén, Szamáriában, a Mavo Dotán nevű telep bejáratánál történt. A megtámadott katona könnyebben sérült meg a hasán. A merénylőt súlyos sebesülésekkel, válságos állapotban szállították kórházba.


Legutóbb május 23-án történt késeléses merénylet Izraelben Netanyában, amikor egy 45 éves palesztin merénylő a nyakán sebesített meg egy katonát, aki szintén tüzet nyitott, s megsebesítette támadóját. Egy járókelő is megsérült.

2015 ősze, a legújabb erőszakhullám óta számos késeléses, gázolásos és fegyveres merényletet próbáltak elkövetni palesztinok, s ezekben a támadásokban 42 izraelit, valamit két amerikai turistát, valamint egy brit állampolgárt öltek meg. Az izraeli biztonságiak 246 palesztint öltek meg, többségüket támadóként azonosították.

Izrael szerint a palesztin politika miatt robbant ki az újabb erőszakhullám. A palesztinok viszont úgy vélik, hogy a több évtizedes izraeli megszállás okozta frusztráltság vezet újabb és újabb merényletekhez.

Kapcsolódó Cikkek

  • Csődbe ment a legrégibb brit utazási iroda

    Csődbe ment a legrégibb brit utazási iroda

    Csődbe ment hétfőn és azonnali hatállyal beszüntette tevékenységét a legrégibb brit utazási iroda, a Thomas Cook, amelynek több százezer utasa tartózkodik jelenleg is a világ különböző üdülőhelyein.

  • A nap képe: Tök jó tökfesztivál

    A nap képe: Tök jó tökfesztivál

    Már áprilisban elkezdik a készülődést a ludwigsburgi tökfesztiválra úgy, hogy a világ minden tájáról begyűjtött, különböző tökfajták magjait kis cserepekbe elültetik, majd 3-4 héttel később átszállítják egy botanikuskertbe, ahol gondos ápolás mellett „felnevelik”.