2018. december 18., kedd
Auguszta

Extra

Cseh László Yodával gyakorol a gyerekvállalásra

A világszerte ismert úszóklasszis, Cseh Laci már gőzerővel gyakorol az apaságra, bár amint a Lokál Extrával megosztotta, azért szigor és következetesség terén kell még fejlődnie. 

Az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, százszoros magyar bajnok úszó Cseh László már korábban is számos jó ügy mellett állt ki, legutóbb éppen a kutyák szívférgesedésének veszélyére hívta fel a figyelmet szeretett négyéves shar-pei kutyájával, akit az egyik kedvenc filmes karakteréről nevezett el. 


– Nagyon szerettem volna Yodának elnevezni a házi kedvencemet, de amikor hozzánk került, akkor jöttünk rá, hogy ez nem lesz jó, mert a kutyus kislány. Így találtam ki, hogy valahogy „lányosítsuk” a nevet, így lett Yoda Lady. Mi ketten egyszerre hasonlítunk és különbözünk. Ami mindenkit nagyon meglep, hogy Yoda nagyon utálja a vizet, de például mindketten szeretünk lustálkodni, úgy kell kiparancsolni minket az ágyból. Nagyon öntörvényűek vagyunk, nem teljesítünk minden parancsot gondolkodás nélkül, megkérdőjelezzük azok létjogosultságát. A sportban ez nem jellemző rám, de a mindennapi életben előfordul – mesélte Laci. 

Legutóbb egy évvel ezelőtt készített interjút a Lokál Extra a jóképű sportolóval, aki akkor azt ígérte rajongóinak, hogy az olimpia után gyermeket vállalnak feleségével, Diával. Nos, Laci konkrétumokat nem akart elárulni, de azt megerősítette, hogy négylábú kedvencük nevelése számos szülői készségre rávezeti őket.


– Yoda nevelése nagyon jó gyakorlás nekünk a szülői szerepre. Otthon én vagyok a falkavezér, vagy a rossz zsaru, míg Dia szintén szigorú, de sok esetben megengedőbb, mint én. Bár a szigort nekem is gyakorolnom kell, ugyanis amikor hozzánk került Yoda, kikötöttem, hogy kerti kutyus lesz. Nos, ehhez képest többet van bent, mint kint – nevetett Laci, majd hozzátette: 

– Igyekszem a legjobb formába kerülni, naponta kétszer van vízi edzésem, továbbá hetente kétszer szárazföldi munka a konditeremben. Ez heti szinten 10-12 edzést jelent, ami mellett néha kevesebb az energiám. Otthon igyekszem sokat pihenni, bár most, hogy jön a nyár, rengeteg teendőm akad a kertben és a lakásban egyaránt. Sokan kérdezik tőlem, hogy meddig akarom ezt a feszített tempót diktálni magamnak, amire csak annyit szoktam mondani, hogy ameddig úgy érzem, megvan a motiváció. 

Kapcsolódó Cikkek