2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Extra Sopron

Csobbanni jó!

Számos újítást végrehajtottak a soproni és környékbeli strandokon, hogy még vonzóbbak legyenek a helyiek és a turisták számára. A Lokál Extra összeállításából megtudható, kinek melyik helyi strandot érdemes választania a nyáron.

– A soproni fürdők területén az idei szezon előtt több, a fürdővendégek kényelmét szolgáló eszközt sikerült beszerezni. Bővítettük a napozóágyak számát, valamint napernyők beszerzésével az árnyékos területek nagyságát. Emellett a Fertő tavi strandra egy új evezős vízimentő katamarán érkezik, és pihenőpadokat telepítettünk – mondta Varga Tibor.


Élménycsúszdák várják a látogatókat a Lővér Fürdőben
Fotó: Soproni Vízmű

A Soproni Vízmű Zrt. fürdőüzem-mérnökségének vezetője hozzátette, hogy a fürdőzők biztonságára ettől az évtől mindhárom helyszínen hivatásos vízimentő-szolgálat ügyel, hasonlóan a balatoni strandokhoz. Természetesen a szokásos évi, strandnyitás előtti teendőket idén is elvégezték: a Lővér Strandfürdőben kijavították a festett strandmedencét, a pancsolót, a fertőtlenítő berendezéseket, illetve üzembe helyezték a vízforgató rendszereket, ezenkívül elvégezték a strandépület homlokzatának javítását.

Lővér Strandfürdő
A festői környezetben fekvő Lővér Strandfürdő azoknak ajánlott, akik a természetes fürdők helyett a klasszikus medencés kikapcsolódás hívei. Előnye, hogy a medencék vízhőmérséklete és minősége állandó. Élményelemek, csúszdák, napozóágyak szolgálják a vendégek kényelmét. Nem mellékes, hogy strandolás mellett a fedett uszoda is látogatható, és gyalog, valamint busszal egyaránt könnyen megközelíthető.


A csúszdák kicsik és nagyok kedvencei a Lővér Fürdőben
Fotó: Soproni Vízmű

Tómalom Fürdő
A természetes fürdővizet kedvelők körében, jó úszástudással rendelkezőknek kiváló hely a Tómalom. A strandot jellemzően a helyiek látogatják, de egyre több a néhány napot itt eltöltő turista, akik úszás közben és után csendes pihenőre vágynak. Az úszók mellett a gyermekeknek is biztonságos, hiszen körbekerített sekély vízfelület, valamint játszótér áll rendelkezésükre. A kölcsönzőből pedig különféle vízi járművek (vízibicikli, kajak, vízichopper) vehetők igénybe. A belvárosból autóbusszal vagy kerékpárúton könnyen és biztonságosan el lehet jutni a szép helyen található Tómalom Fürdőhöz.

A Tómalom nyugodt varázsa vonzza a vendégeket
Fotó: Soproni Vízmű

Fertő tó
Talán mondani sem kell, hogy hatalmas területen elnyúló, tágas természetközeli fürdőt kínál a Fertő, amely kisgyermekes családoknak és a vízi sportokat kedvelőknek ideális helyszín. A parthoz közeli sekély víz a legkisebbeknek különösen kedvez, nem beszélve a parton húzódó homokos kavicsról és a sokszínű játszótérről.
A sportolni vágyók részére sportpályák és vízieszköz-kölcsönzők állnak rendelkezésre. A nagy füves területen mindenki megtalálhatja a megfelelő napozóterületet. A büfék ajánlatai pedig rendkívül változatosak.

Számos kikapcsolódási lehetőséget nyújt a Fertő
Fotó: Soproni Vízmű

Nyitvatartások
A Lővér Strandfürdő a nyári időszakban 9 órától 20.30-ig, a Tómalom pedig naponta 8.30 és 20.30 között tart nyitva. A Fertő tavi strand naponta 8 órától 19.30-ig a várja a vendégeket, a nyitvatartási időn kívül saját felelősségre szabadon látogatható.

 

Kedvező árak a fiataloknak
Az elmúlt évhez képest a Lővér Strandfürdőben a gyermekjegy árak nem változtak, míg a Tómalom Fürdőben és a Fertő tavi strandon a diákjegyek maradtak változatlanok. Tómalmon és a Fertő tónál az óvodáskorú (6 éves korig) gyermekek belépése továbbra is ingyenes.

Kapcsolódó Cikkek