2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb XIII.kerület

Csodás szezon után vannak a piros-kékek

Egy évvel ezelőtt csak az utolsó fordulóban megnyert mérkőzésnek köszönhette a Vasas labdarúgócsapata, hogy bennmaradt az NB I-ben. Ha valaki akkor azt mondja, egy évvel később bronzérmes lesz a csapat, és ráadásul kupadöntőt is játszik, bizony sokan megmosolyogták volna.

Ám eltelt egy év, és a Vasas nagyszerű, egységes csapattá érett. Olyanná, amelyben tehetséges magyar fiatalok kapnak szerepet, akik jól kiegészítik egymást a rutinos magyar és külföldi játékosokkal.
Ennek köszönhetően a csapat végül a harmadik helyen végzett a tabellán, ráadásul bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, ahol végül tizenegyesekkel szenvedett vereséget a Ferencvárostól.
– Edzői pályafutásom eddigi legnagyobb sikere ez a bronzérem. Azon még gondolkodom, hogy a polcomon hol lesz a helye, de hogy legfelül, az egyértelmű – mondta a bajnoksággal kapcsolatban a csapat német vezetőedzője, Michael Oenning. – Büszke vagyok a csapat egész szezonbeli teljesítményére. Ezzel megjutalmaztuk magunkat azért a különleges időszakért, amit együtt töltöttünk.


Az angyalföldi Hangya Szilveszter mindent megtett a kupagyőzelemért, még Kleinheisler Lászlót is “leküzdötte” (MTI Fotó: Illyés Tibor)

A bajnoki zárás után a Magyar Kupa döntőjében is jelenése volt a csapatnak, és bár a rendes játékidőben két nagy helyzetet is kihagytak a piros-kékek, az 1-1-es végeredmény után tizenegyesekkel elbukták a finálét.
– Gratulálok a Ferencvárosnak. A két csapat közül az egyiknek ma nyernie kellett. Különleges mérkőzés volt, 120 percig azt csináltuk, amit előzetesen megígértünk. Megpróbáltuk megnyerni a döntőt, a végsőkig küzdöttünk. A második félidőben átvettük a mérkőzés irányítását, nagy nyomást gyakoroltunk a Ferencvárosra, de a gyors egyenlítés után sajnos a második gólt nem sikerült megszereznünk. A végén apróságok döntenek, a helyzetei alapján mindkét csapat megnyerhette volna a találkozót a rendes játékidőben, a legnagyobb helyzetünk nekünk volt, a 88. percben, de ez már történelem. Megkérdeztem egy-két játékost, hogy akarnak-e rúgni 11-est, mindenki igent mondott. Megbeszéltük, hogy ha valaki elhibázza, nem lesz bűnbak. Nagyon le vannak törve a fiatal játékosaink, ami érthető is. Jövőre szeretnénk újra itt lenni, és akkor talán a győzelem is összejön – mondta a vezetőedző.
– Számunkra a legnagyobb nyári erősítés az lenne, ha a csapat együtt maradna. Az új igazolások kapcsán pedig elmondhatjuk, ahogy télen, úgy most is alaposan megvizsgáljuk a lehetséges érkezőket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.