EUR: 325,97 Ft
CHF: 294,31 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Ózd

Csökkent a bűncselekmények száma

Megtartotta éves beszámolóját Varga László, a város rendőrkapitánya, amelyből kiderült, hogy számos területen javult Ózd bűnügyi mutatója.

Fotó: Police.hu
Varga László városi kapitány javuló eredményekről számolt be

Varga László rendőr alezredes az írott anyag kiegészítéseként elmondta, hogy erőátcsoportosítást kellett végrehajtaniuk, mert a déli határ védelmére Ózdról is vezényeltek rendőröket. Másik tényezőként említette az illetékességi terület növekedését, mert nem is olyan régen 14 településsel bővült a körzetük. Hozzátette, a lopás és a garázdaság kiemelkedő helyet foglal el a statisztikájukban, míg a közlekedésbiztonság kismértékben javult.


Vereckei Csaba dandártábornok kiemelte a határon szolgálatot teljesítő borsodi rendőrök helytállását, akiket rendre a kritikus szakaszok védelmére osztanak be. A B.-A.-Z. megyei rendőrfőkapitány fontosnak tartotta megemlíteni a kábítószerrel kapcsolatos adatokat is, amelyekben sok az ellentmondás. Hiába deríti fel a rendőrség az új pszichoaktív anyagok terjesztőit és fogyasztóit, ha utána a drogról kiderül, hogy az nem szerepel a tiltólistán. Ezáltal romlanak a felderítési mutatók. Kérte a nyilvánosságon keresztül a társadalmi összefogást a helyzet javítására, mert az közös érdek.

A beszámolóban tallózva kiderül, hogy a 2013-ban elkövetett 1897 bűncselekményhez képest tavaly 1065 jutott a rendőrség tudomására, ami az elmúlt hét év legjobb mutatója. A közterületi bűncselekmények száma egy év alatt 206-ról 225-re emelkedett. Jó hír lehet az ózdiaknak, hogy a lopások száma „csak” 404 volt, ez folyamatosan csökkenő tendenciát mutat, viszont aggodalomra adhat okot a 120 betöréses lopás.


A bűnmegelőzésre sokat áldoz a rendőrség, az iskolákban és az időseknek is tartanak prevenciós előadásokat, az iskola rendőre pedig 24 oktatási intézményben van jelen. A bűnügyi állomány portyaszolgálata is eredményes munkát végez a bűncselekmények megakadályozásában.

Fotó: Police.hu
Vereckei Csaba főkapitány Miskolc után részt vett az ózdi rendőrségi beszámolón is

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.