EUR: 325,94 Ft
CHF: 293,98 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Debrecen

Diákolimpia Fesztivált rendeznek Debrecenben

Ezzel a fesztivállal ünnepli a 30 éves diákolimpiát a Magyar Diáksport Szövetség. A június 21–24. közötti döntőkben 4 napon át 6 sportágban 1500 résztvevő sportol a cívisvárosban. A Diákolimpia Fesztivál alkalmából 30 négyzetméteres, 3D-s aszfaltrajz készült a Csapó utcai sétálóövezetben.

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke (jobbra) és Dombi Tibor 35-szörös magyar válogatott labdarúgó ecsetet ragadtak a jubileum tiszteletére MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A rendezvényt beharangozó tájékoztatón Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke elmondta: az idén 30 éves diákolimpia éves szinten 270 ezer gyereket mozgat meg, ezzel az ország legnagyobb tanulmányi versenyének számít. Hozzátette: a diákolimpiákon dobogósok 10 pluszpontot kapnak a felvételin.


Debrecenben tartják az úszás, az atlétika, a foci, a kosár-, a kézi- és a röplabdadöntőket. 1500 fiatal sportoló érkezik a cívisvárosba.

Papp László, Debrecen polgármestere kiemelte: a versenyekhez az önkormányzat ingyen biztosítja a helyszíneket, így a diákok többek között a Főnix Csarnokban, az atlétikai stadionban, a sportuszodában és az egyetemi sportcentrumban versenyezhetnek, a Debreceni Egyetem pedig a sportolók színvonalas elhelyezésében nyújt segítséget.

Az esemény zárásaként június 24-én, szombaton nagyszabású fesztivált, családi napot rendeznek a Főnix Csarnok előtti parkolóban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.