EUR: 324,06 Ft
CHF: 290,53 Ft
2019. június 20., csütörtök
Rafael

Egyéb Székesfehérvár

Díjat kapott az önkormányzat

Székesfehérvár nevelési-oktatási intézményeinek színvonalas fenntartásáért, eredményes működéséért, valamint a pedagógusok és közalkalmazottak élet- és munkakörülményeinek helyi többletforrásokkal történő javításának elismeréseként kapott Eötvös József-emlékplakettet a Pedagógusok Szakszervezetétől.

A díjat pénteken reggel, a közgyűlésen adta át Galló Istvánné elnök Cser-Palkovics András polgármesternek.


A Pedagógusok Szakszervezete által létesített elismerésben évente öt önkormányzat részesülhet. Az emlékplakettet olyan települések kapják meg, amelyek lehetőségeikhez képest a legtöbbet tették nevelési-oktatási intézményeik színvonalas fenntartásáért, eredményes működéséért, ahol a szakmai és munkavállalói érdekeket egyaránt figyelembe veszik s a pedagógusok, közalkalmazottak élet- és munkakörülményeit helyi többletforrásokkal is javítják. A PSZ szabályzata szerint Eötvös József-emlékplakett kitüntetésben részesíthetők önkormányzatok, nevelési-oktatási intézmények fenntartói, PSZ-szervezetek, -testületek, nevelési-oktatási intézmények, kulturális és sportegyesületek.

Az önkormányzatok Eötvös József-emlékplakett kitüntetésre való felterjesztésének határideje minden év április 30., az átadás időpontja a pedagógusok napjához, a tanév végéhez kapcsolódik  Fotó: ÖKKFehérvár

Az önkormányzatok Eötvös József-emlékplakett kitüntetésre való felterjesztésének határideje minden év április 30., az átadás időpontja a pedagógusok napjához, a tanév végéhez kapcsolódik.


Galló Istvánné az elismerés indoklásában kifejtette: Székesfehérváron zavartalanul működnek a köznevelési intézmények, az önkormányzat minden évben biztosítja az ehhez szükséges pénzt. A fenntartói-szakmai
irányítás – az érdekvédelem szakmai véleményét is figyelembe véve – eredményes. Az érdekegyeztető fórum több évtizede hatékony a város és a reprezentatív PSZ helyi szervezete között.

A város támogatja a pedagógusok, intézményvezetők továbbképzését, a túlórák elismerését, 2010-ig a pótlékokat differenciáltan kifizette. 2007 óta nem zártak be általános iskolát, munkavállalókat – nagyobb csoportban – nem bocsátottak el. Más önkormányzatokhoz képest Székesfehérváron a nevelési-oktatási intézményekben dolgozók élet- és munkakörülményeit javították. A 2013 januárja óta továbbra is az önkormányzat által fenntartott óvodák és SZIK-es dolgozók béren kívüli juttatást kapnak. 2013-ban Székesfehérvár Önkormányzata, a
szakszervezeti konföderációk és a munkáltatók egyeztető fórumot hoztak létre. A háromoldalú testület, a SZÉF a mai napig folyamatosan ülésezik, sikeresen oldotta meg a vitás kérdéseket – tartalmazta az indoklás.

Kapcsolódó Cikkek