2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb Kecskemét

Dobó Enikő: Nem akarom, hogy vége legyen!

Hosszú volt az évad, mégsem az jár a fejemben, hogy mikor pihenhetek végre, hanem inkább azon rágódom, milyen nehéz lesz abbahagyni – mondja Dobó Enikő. Sok feladat, nagy sikerek, néhány betegség és sérülés után a végéhez közeledő évadról beszélgettünk.

Dobó Enikő színművész
Fotó: Walter Péter

–  Készülsz már a nyárra?


Nagyon hosszú volt az évad, szerencsére rengeteg feladatot hozott. Mégsem az jár a fejemben, hogy mikor pihenhetek végre, hanem inkább azon rágódom, milyen nehéz lesz abbahagyni… Július elejéig folyamatosan dolgozom, szinte szabadnap nélkül. Mégis azt érzem: nem akarom, hogy vége legyen!

– Milyen tapasztalatokat jelentett az idei évad szakmailag és a privát életedben?


Együtt dolgozhattam Szász Jánossal és Szikszai Rémusszal, ami hihetetlenül fontos volt számomra. Tőlük csak tanulni lehet! A Vőlegény nehezebb próbafolyamat volt. Rémusz kíméletlenül őszinte, összességében úgy gondolom, javamra vált a munkamódszere.

– Betegségek, sérülés… idén volt minden!

Jó lecke volt! Arra tanított meg, hogy időnként magamra is oda kell figyelnem. Lehet szívből tenni a dolgunkat, és belehalni a szerepekbe, de csak annyira, hogy a következő évadot is ugyanilyen szenvedéllyel tudjuk végigdolgozni. Ehhez viszont az kell, hogy képesek legyünk néha nemet mondani. Ezt a részét még tanulnom kell…

– A Soós Imre-díj mit tesz hozzá az új tapasztalatokhoz?

– Jólesett, főként a sok-sok kedves gratuláció! Tudom, hogy a mi pályánkon az állami kitüntetések mérföldkőnek számítanak, én mégis azt érzem, hogy számomra legalább ennyire fontosak azok a díjak, amelyeket a kecskeméti közönség és a kollégák szavazatai alapján vehetnek majd át a társulat tagjai az évadzáró gálán. Az Operettszínházban megrendezett díjátadó ünnepség egyértelműen csodálatos volt.

– Milyen érzésekkel készülsz a POSZT-ra, ahol június 13-án mutatjátok be Szász János rendezésében az Apátlanul című előadást?

Nagy izgalom van bennem. Fantasztikus érzés, hogy a legjobbak között szerepel a kecskeméti produkció! Külön öröm és izgalom számomra, hogy felkérést kaptam a találkozó záró gálaműsorában való közreműködésre. Szente Vajk, a gála rendezője különböző stílust képviselő színházakból kért fel színészeket erre az estre vidékről és a fővárosból, kőszínházból és alternatív társulatból egyaránt. Hihetetlenül jó érzés és megtiszteltetés, hogy a kecskeméti színházat én képviselhetem. Szurkolok a darabnak, a kollégáimnak és mindenkinek, aki részt vett a produkció létrehozásában, hogy pozitív visszaigazolást kaphassanak, mert nagyon-nagyon megérdemelik.

Nagy Viktor és Dobó Enikő az Apátlanulban. Fotó: Walter Péter

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.