EUR: 325,47 Ft
CHF: 294,04 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Debrecen

Dombi újra a válogatottban

Ismét válogatott meccsen vett részt Dombi Tibi. Huszonöt évvel ezelőtt Magyarország ellen játszotta első hivatalos labdarúgó-mérkőzését az ukrán labdarúgó-válogatott. Ennek az évfordulónak az apropóján Ungváron újrajátszották a találkozót az akkori résztvevők, illetve a korszak meghatározó játékosai, akik között természetesen ott volt Dombi Tibor is, a Loki ikonja.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint a magyar együttest Gellei Imre korábbi szövetségi kapitány az Andrusch József – Mónos Tamás, Telek András, Mészöly Géza, Cseh András – Halmai Gábor, Márton Gábor – Dombi Tibor, Détári Lajos, Tököli Attila – Sallói István kezdő tizeneggyel küldte pályára. Csereként Fehér Csaba, Vincze Ottó, Sallai Sándor, Waltner Róbert, Vlaszák Géza, Jenei Sándor, Véber György és Éger László állt be.


A mérkőzést az összeszokottabb, több fiatalabb játékost is bevető Ukrajna nyerte 3-1-re, a gólokat Andrij Vorobej, Ivan Hecko, Szerhij Lazarenko és Fehér Csaba szerezte. A 25 évvel ezelőtti találkozón, 1992. április 29-én Kiprich József duplájával és Sallói István góljával a magyarok győztek 3-1-re. A keddi gálameccset – amelyet az ukrán labdarúgás napjának jegyében rendeztek meg – mintegy hatezren látták a helyszínen, köztük Csányi Sándor, az MLSZ, valamint Andrij Pavelko, az ukrán szövetség elnöke.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.