EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Külföld

Donald Trump júliusban Lengyelországba utazik

Donald Trump amerikai elnök júliusban – még a G20-as országcsoport németországi csúcsértekezlete előtt – lengyelországi látogatásra utazik – jelentette be pénteken a Fehér Ház.

A Fehér Ház közleménye szerint a vizit célja, hogy kiemelje “a NATO kollektív védelme erősítésének elsődleges fontosságát”.

Trump Lengyelországban egyebek között részt vesz az adriai-balti-fekete-tengeri együttműködést szorgalmazó, úgynevezett Három Tenger Kezdeményezés konferenciáján, amelyet július 6-7-én tartanak Wroclawban. A tanácskozásra közép-, kelet-, és dél-európai államok vezetői ülnek össze. A Fehér Ház közleménye aláhúzza, hogy a tanácskozáson való részvételével Trump elnök az amerikai kormányzat és a közép-európai térség országai közötti szoros kapcsolatokat kívánja hangsúlyozni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Riasztó sebességű a dachsteini gleccserolvadás

  Riasztó sebességű a dachsteini gleccserolvadás

  Riasztó sebességű és mértékű a dachsteini gleccserolvadás. Azonnali klímavédelmi intézkedésekre van szükség – állapította meg egy helyszíni szemle után Runi Anschober környezetvédelemért felelős felső-ausztriai politikus.

 • Ezért gyújtogatott a filmstúdióban

  Ezért gyújtogatott a filmstúdióban

  “Ellopták”, más szerző nevével használták fel a tettes novelláját, és ezért gyújthatta fel azt a kiotói filmstúdiót, amelynek lángoló épületében 33 ember lelte halálát, tíz pedig súlyosan megsérült – írta pénteken a japán sajtó.

 • Saját húgát verte baseballütővel agyba-főbe a migráns

  Saját húgát verte baseballütővel agyba-főbe a migráns

  Elképesztő indulattal ütötte nővére fejét egy baseballütővel egy 18 éves afgán fiú, aki azért rontott a 20 éves lányra Stuttgart egyik vasútállomásán, mert a lány nem azt a férfit szerette, akit az iszlám törvénykezés szerint élő családja szánt neki.